Şoferii care nu vor mai avea voie să conducă timp de 5 ani! Se modifică Codul Rutier!

0

Şoferii care nu vor mai avea voie să conducă timp de 5 ani! Se modifică Codul Rutier! Şoferii condamnați pentru ucidere din culpă, comisă sub influența alcoolului sau drogurilor ori fără permis auto, vor avea interdicția de a obține din nou dreptul de a conduce timp de cinci ani după executarea pedepsei.

CITEȘTE ȘI: ACUM: ȘEFI DE INSTITUȚII ȘI AFACERIȘTI DIN ARGEȘ AUDIAȚI LA DIICOT! GROAPA DE GUNOI S-A ÎMPUȚIT!

Această decizie a fost luată recent, potrivit unui proiect de lege adoptat în Senat care prevede că „persoanele condamnate pentru ucidere din culpă, comisă sub influența alcoolului sau drogurilor ori fără permis auto, să aibă interdicția de a obține din nou dreptul de a conduce timp de 5 ani după executarea pedepsei”. Astfel, perioada de interdicţie a crescut de 10 ori, potrivit iniţiatorului proiectului.

„A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele. Am propus și colegii au fost de acord, astăzi, în Senat, votând cu 105 voturi „pentru” din 106, un amendament la un proiect legislativ de modificare a Codului Rutier, prin care persoanele condamnate pentru ucidere din culpă, comisă sub influența alcoolului sau drogurilor ori fără permis auto, să aibă interdicția de a obține din nou dreptul de a conduce timp de 5 ani după executarea pedepsei. Acesta este termenul maxim prevăzut de Codul penal pentru măsuri complementare.

Acest amendament vine în continurea și în completarea proiectului legislativ cunoscut sub denumirea de Legea Anastasia, proventă de la numele unui copil ucis pe drumurile publice de o persoană care a condus fără a avea acest drept. Să nu uităm că, de cinci ani încoace, România se află în continuare pe locul 1 în Europa la numărul de accidente rutiere mortale, iar multe dintre acestea fac obiectul modificărilor legislative propuse acum”, este mesajul senatorul PSD, Robert Cazanciuc, inițiatorul proiectului, publicat pe Facebook.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata