Șoferii cu permis categoria B vor putea conduce autovehicule mai grele de 3,5 de tone! Află de când!

0

Șoferii cu permis categoria B vor putea conduce autovehicule mai grele de 3,5 de tone! Află de când!

Vești bune pentru șoferi! Recent, Comisia Europeană a propus o directivă care va permite șoferilor cu permis categoria B să conducă autovehicule cu o masă maximă autorizată de până la 4,25 tone. 

CITEȘTE ȘI: CIRCULAȚIA PE AUTOSTRADĂ, ÎNCHISĂ PENTRU DOUĂ ZILE! AFLĂ ÎNTRE CE KILOMETRI!

Șoferii cu permis categoria B au restricții și pot conduce doar mașini cu o greutate sub 3,5 tone. Noua directivă propune extinderea acestei limite pentru a include vehicule cu o greutate de până la 4,250 kg, cu condiția ca acestea să fie motorizate cu combustibili alternativi. IRU salută această ajustare a limitelor pentru permisele categoriei B și propune chiar extinderea acestora la conducerea vehiculelor mai mari de 4,250 kg. Această măsură ar putea contribui semnificativ la flexibilitatea șoferilor și la soluționarea problemelor legate de penuria de șoferi.

Șoferul trebuie să fi urmat o formare profesională suplimentară. Această formare va avea o durată de 7 ore și va acoperi aspecte specifice legate de conducerea vehiculelor mai grele, cum ar fi manevrarea, frânarea și siguranța rutieră.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata