Șoferii cu permis categoria B vor putea conduce și motociclete! Află de când și în ce condiții!

0

Apar noi modificări în Legea Circulaţiei iar mulți șoferi s-au arătat interesați de ele. Concret, şoferii care au permis categoria B vor putea conduce în curând și motociclete, însă în anumite condiţii.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! ȘI-A ARUNCAT NOU-NĂSCUTUL ÎN SOBĂ IMEDIAT DUPĂ NAŞTERE! CAZUL CARE A ÎNGROZIT O COMUNITATE ÎNTREAGĂ!

Deţinătorul permisului trebuie să aibă cel puţin 24 de ani, să conducă deja de minimum 3 ani şi să urmeze 10 ore de pregătire practică cu instructor autorizat. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat și urmează să fie promulgat de către președintele Klaus Iohannis.

„Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm cubi, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1, cu condiţia ca deţinătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, o experienţă de cel puţin 3 ani de conducere pentru categoria B de vehicule şi fac dovada, printr-o adeverinţă, că au absolvit un curs de pregătire practică de minimum 15 ore în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule”, se arată într-un articol amendat în urma reexaminării iniţiativei legislative., conform proiectului de lege adoptat în această săptămâna de către senatori.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata