Șoferii-taxați în funcție de kilometri parcurși și de durata călătoriei! Schimbări majore!

0

Șoferii-taxați în funcție de kilometri parcurși și de durata călătoriei! Schimbări majore!

CNAIR a lansat recent o licitaţie pentru achiziţia unui sistem electronic de tarifare, astfel încât șoferii să poată fi taxați în funcţie de durata călătoriei şi kilometri parcurși. Concret, acest sistem trebuie să asigure managementul, gestiunea și controlul tarifului de utilizare a infrastructurii rutiere pe baza de timp și distanță parcurse.

CITEȘTE ȘI: FATA UNUI APRECIAT PROFESOR DE MATEMATICĂ ȘI-A PUS CAPĂT ZILELOR! DOLIU IMENS!

„Noul sistem de tarifare va îngloba atât un mod de tarifare având la bază perioada de utilizare a infrastructurii rutiere (time-based) pentru autoturisme, autobuze, autocare şi autovehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată (MTMA) ≤ 3,5 tone cât şi un mod de tarifare în funcţie de distanţa parcursă (distance-based) pentru autovehiculele de transport marfă cu MTMA > 3,5 tone. Totodată, în cazul autoturismelor, autobuzelor, autocarelor şi autovehiculelor de transport marfă cu (MTMA) ≤ 3,5 tone se va aplica şi un tarif de trecere (peaj) pentru utilizarea podurilor, tunelurilor şi trecătorilor de munte.”, se precizează în caietul de sarcini depus de CNAIR.

Noul sistem centralizat de tarifare rutieră va include astfel ficționalitățile existente pentru autovehiculele de până la 3,5 tone, inclusiv migrarea datelor existente din prezentul sistem centralizat dar și pentru autovehiculele cu masa totală de peste 3,5 tone. Valoarea noului soft este estimată la 258 de milioane de lei, iar data limită de depunere a ofertelor este de 7 martie 2024. Până vor fi implementate noile sisteme de tarifare, șoferii vor plăti în continuare rovinieta clasică.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata