Sorin Apostoliceanu despre controversatul proiect de la Hotel Muntenia: „Zona de promenadă a piteștenilor ar fi distrusă”

0

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a municipiului Pitești va decide, astăzi, dacă va da aviz de oportunitate pentru realizarea unui PUZ pentru construirea a două blocuri în centrul Piteștiului, între Hotelul Muntenia, Casa Armatei și Mall Trivale. Când acest subiect a fost pus pe tapet prima dată și a fost discutat în Comisia de Urbanism a municipiului Pitești, propunerea a fost respinsă.

C.T.A.T.U, potrivit legii, este formată din specialiști în domeniul amenajării teritoriului și al urbanismului fiind alcătuită din arhitectul șef al Municipiului Pitești, Ruxandra Cruțescu, urbaniști și arhitecți privați. Consilierul local Sorin Apostoliceanu, membru al comisiei, ne-a oferit un punct de vedere privind proiectul reorganizării de la Hotelul Muntenia unde, pe lângă înălțarea actualei clădiri cu încă două etaje se mai dorește construirea a nu mai puțin de două blocuri cu câte cinci etaje, unul între Muntenia și Casa Armatei, și altul în spate, între Bulevardul Victoria și Bulevardul I.C.Brătianu. Citește AICI: https://www.ziarobiectiv.ro/insist-dezvoltatorii-de-la-sc-muntenia-cer-aviz-sa-construiasca-intre-mall-trivale-si-casa-armatei/

„Nici nu vreau să mă gândesc ce ar însemna să avizăm ca pe Bulevard să se construiască un bloc”

„Nu sunt de acord, ar însemna sluțirea centrului Piteștiului. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar însemna să avizăm ca exact pe Bulevard să se construiască un bloc. Ar fi totală lipsă de respect față de piteșteni. Acolo, unde vor să construiască unul dintre blocuri, este Casa Armatei, ar însemna să fie total acoperită. Zona de promenadă a piteștenilor ar fi distrusă. Până una, alta, să reabiliteze hotelul.” a declarat Sorin Apostoliceanu, membru al C.T.A.T.U.

Proprietarul Hotelului Muntenia și a terenului aferent, o suprafață însemnată în fața și în spatele clădirii are drepturi reale. Însă, între dreptul de proprietate și interesul tuturor piteștenilor este o diferență semnificativă pe care vom vedea dacă o va lua azi în calcul (C.T.A.T.U.)

„Sunt case monument, ar fi o lipsă de respect și ar însemna că interesul financiar al unui dezvoltator ar prima în fața confortului cetățenilor și al aspectului orașului. Acest proiect a mai fost discutat și în comisia de urbanism. Nu am fost nici atunci de acord, nici colegii mei, nici domnul primar, sper ca nici astăzi să nu fie nimeni de acord. Trebuie dezvoltat Piteștiul, sunt de acord cu blocuri, poate și cu cele foarte înalte, parter plus 10 etaje, chiar 14, dar în zone unde se pretează așa ceva. În zona de la Hotelul Muntenia, nu!”

Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism (C.T.A.T.U.) este constituită ca organ consultativ cu atribuții de analiză, expertizare tehnică și consultanță, care asigură fundamentarea tehnică a avizului arhitectului-șef și are drept scop îmbunătățirea calității deciziei referitoare la dezvoltarea spațială durabilă a municipiului Pitești și funcționează pe lângă compartimentul specializat din cadrul Primăriei Municipiului Pitești, în baza Regulamentului de Organizare și Funcționare aprobat de C.L. Pitești.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata