Sorin Buta a venit la şedinţa de consiliu să se apere

Prima şedinţă ordinară de Consiliu Local din acest mandat de la Câmpulung l-a avut ca oaspete pe deputatul Sorin Buta. Acesta a venit să-şi susţină versiunea faţă de contractul încheiat de municipalitate în anul 1998, în mandatul său de primar, cu societatea Holding Energi-Co. Prin contractul respectiv s-a convenit construirea unei centrale termice în Vişoi de către compania bucureşteană. Înţelegerea cu Energi-Co a picat, pe fondul desfiinţării sistemului de încălzire centralizată în Câmpulung şi, mai mult, unele din instalaţiile centralei termice au dispărut. La zece ani distanţă, Primăria s-a trezit cu un proces deschis de Energi-Co, pierdut iniţial de autorităţile locale câmpulungene, care au fost obligate la plata a 663.598 lei, contravaloarea echipamentelor instalate în centrală, şi 5.307.907,44 lei, daune interese pentru beneficiul nerealizat de firma bucureşteană. După apelul declarat de autorităţi, pentru susţinerea căruia Consiliul Local a angajat Casa de Avocatură White&Case, suma s-a limitat la cele 6,6 miliarde de lei vechi, contravaloarea instalaţiilor, plus cheltuielile de judecată, 23.590 lei, onorariul şi cheltuielile cu executarea silită, 15.692,50 lei. După achitarea banilor, Primăria trebuie să se îndrepte acum împotriva persoanelor vinovate de producerea prejudiciului, care este considerat a fi Sorin Buta.                                 
„Consider că din partea primarului Călin Andrei este o vendetă politică“
„Unul din punctele incluse pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu a privit angajarea unui avocat, care să reprezinte interesele municipalităţii câmpulungene în noul litigiu cu Energi-Co, asta pentru că societatea a declanşat un alt proces, pentru dobânda aferentă contravalorii echipamentelor.
Deoarece s-au iscat numeroase discuţii publice despre contractul cu Energi-Co, depu­tatul a ţinut să apară în faţa Consiliului, pentru a lămuri cum s-au derulat evenimentele care au generat procesul din prezent. „Ştim cu toţii că această centrală n-a funcţionat, pentru că nu s-a făcut actul adiţional de funcţionare, nu s-au făcut branşament de gaze, etc. Acesta este motivul pentru care Curtea de Apel le-a respins acest capăt de acuzare, ceea ce duce la nulitatea acelui contract, respectiv a semnăturii mele pe acel contract. Au fost furate din acea centrală. Am avut discuţii, de vreo patru ori, cu primarul Andrei, care, în faţa mea, a confirmat că nu pot fi acuzat de dispariţia acelor utilaje, dar, cu toate acestea, mă va acţiona în instanţă. Ce vină pot avea eu pentru furtul acestor utilaje, în condiţiile în care, în 2000, eu n-am mai fost primar, în condiţiile în care societăţii Centrale Termice i s-a înmânat un proces-verbal de predare-primire şi au montat aceste utilaje. Imaginaţi-vă că dumneavoastră angajaţi nişte cheltuieli bugetare, eu neavând nicio vină în furtul acestor utilaje, o să cer şi eu Primăriei nişte cheltuieli de judecată, când ele ar putea fi evitate, dacă procesul îl desfăşoară juriştii Primăriei. Eu consider că din partea primarului Călin Andrei este o vendetă politică, la care vă cere să fiţi părtaşi!”, a argumentat Sorin Buta.    

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.