Sorin Buta nu mai vrea să se implice în viaţa politică actuală

Faptul că Sorin Buta ar fi optat în continuarea vieţii politice pentru Partidul Conservator, aşa cum se auzise, a fost negat de acesta. Momentan, deputatul argeşean nu doreşte înscrierea în niciun partid,  ci să-şi vadă de afaceri, fie la Bucureşti sau oriunde se va construi, acesta fiind inginer în domeniu.„Nu am făcut niciun fel de cerere pentru înscriere în Partidul Conservator, niciodată. În momentul de faţă nu sunt afiliat la niciun grup parlamentar şi neînscris în nicio formaţiune politică. Nu am de gând să fac niciun demers şi niciun pas în momentul de faţă de a intra într-o formaţiune politică pentru că aşa cum am anunţat şi după cum s-a văzut şi la alegerile locale pe mine nu m-a interesat să candidez. Nu ştiu dacă există vreun motiv care să mă poată face să mă răzgândesc. Ştim cu toţii că în viaţa unui om sunt multe lucruri care se schimbă peste noapte. Ceea ce vreau eu să fac şi pe ceea ce analizez eu ca viitor acum, nu văd care ar fi motivul care să mă facă să mă răzgândesc. Vreau să am linişte, pace, viaţa mea privată, ocupaţia mea profesională de inginer constructor. Unde se lucrează în construcţii acolo o să fiu şi eu, că e Bucureşti sau Câmpulung”, ne-a declarat Sorin Buta.
„ Mi se aduce aminte mereu că am trecut printr-un proces în care nu am avut dreptul la apărare”
Sorin Buta, deputatul PDL de Argeş, a fost declarat în 2011  colaborator al fostei securităţi de Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie. Acesta ne-a declarat că nu i s-a respectat dreptul de a se apără.  Este una din nemulţumirile fostului primar al Câmpulungului, în contextul în care de atunci eticheta a fost pusă, iar numele îi este asociat peste tot astfel. Sorin Buta şi-a dat demisia din PDL la vremea respectivă pentru a nu crea o imagine proastă partidului din care a făcut parte timp de 9 ani.
„Constat cu tristeţe că numele meu este asociat cu colaborator al Securităţii, oriunde în presă. Şi când spun cu tristeţe, mă refer la faptul că mi se aduce aminte că am trecut printr-un proces care nu a fost deloc corect, un proces în care nu mi s-a acordat dreptul la apărare. Asta e tristeţea mea. Îmi pare rău că este o bucurie pentru mulţi a vedea lucrul acesta, dar probabil şi mai mulţi ar trebui să-şi aducă aminte că eu am făcut ceva pentru oraşul acesta şi este mult mai important decât să tot aducem aminte că în România sunt şi procese care nu se desfăşoară echitabil”,  a mai declarat Sorin Buta.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.