Spania este în finală!

Fără tiki-taka, dar cu şase fundaşi
Plecată drept favorită, campioana mondială, Spania, s-a calificat dramatic în finala Campio­natului European eliminând Portugalia după loviturile de departajare de la 11 metri. Spaniolii lui Del Bosque au lăsat tiki-taka undeva la vestiar şi au jucat „italieneşte“, prudent, cu fundu-n poartă, doar să nu primească gol. Şi strategia le-a reuşit. Vincente del Bosque nu s-a sfiit să spună după meci că „am jucat cu şase fundaşi…“.
Primul şut pe poartă al spaniolilor a fost în minutul 68!
Apărarea lui Casillas a demonstrat că este imbatabilă, în acest Campionat European încasând doar un singur gol, în primul meci cu Italia, de la Di Natale. Preocupaţi doar să nu primească gol, Iniesta şi ai lui au reuşit să dea primul şut pe poarta lusitanilor tocmai în minutul 68!!! Pe final au ratat două mari ocazii de gol, dar la una din ultimele faze ale celor 120 de minute, Cristiano Ronaldo n-a nimerit poarta din poziţie bună. Şi aşa s-a trecut la executarea loviturilor de la 11 metri.
Spania cântă: „Vamos a Kiev!“, iar Cristiano Ronaldo plânge: „O, Doamne, ce nedreptate!”
Primul a ratat ibericul Xabi Alonso şi portughezii au sărit în aer! Dar după ce Moutinho şi Bruno Alves au ratat şi ei, lusitanii s-au prăbuşit disperaţi în iarbă… Cum Pepe şi Nani de la portughezi, şi  Iniesta, Pique şi Ramos de la spanioli au înscris de la punctul cu var, scorul era 3 – 2 pentru Spania, care mai avea de executat două penaltyuri, iar Portugalia doar unul, prin Cristiano Ronaldo. Penaltyul cu numărul patru al spaniolilor era decisiv, şi urma să execute Fabregas. Dacă îns­cria, Spania era în finală. Iar Fabregas a înscris pentru 4 – 2 şi a calificat Spania în finală! „Vamos a Kiev (n.r. mergem la Kiev)!“, a cântat întreaga Spanie! Cristiano Ronaldo n-a mai executat ultimul penalti… Dezamăgit, a murmurat ca pentru sine: „O, Doamne, ce nedreptate!“…
Va câştiga pentru a trei oară la rând o finală?
Calificarea Spaniei în finala Campionatului European i-a bucurat până şi pe taurii iberici! Echipa lui Vicente del Bosque este la un pas de o premieră istorică în analele fotbalului: să câştige pentru a treia oară consecutiv, o finală de campionat. În anul 2008 a câştigat finala Campionatului European, în anul 2010 finala Campionatului Mondial, şi acum, în 2012, finala Campionatului European din Polonia şi Ucraina.
Portarul Iker Casillas este numărul 1 în lume!
Cu acest meci, portarul spaniol Iker Casillas a stabilit un record incredibil: al optulea meci eliminatoriu la Campionatele Mondiale şi Europene în care n-a primit gol!!! O performanţă pe care niciun portar de fotbal din lume nu o va putea depăşi sau măcar egala! O astfel de performanţă este extraordinară şi imposibil de depăşit.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.