Spania, în finala Cupei Confederaţiilor

Campioana mondială şi europeană a învins Italia la loviturile de departajare şi s-a calificat în finala Cupei Confederaţiilor.

În ultimul act, ibericii vor da piept cu ţara-gazdă, Brazilia, care a trecut în semifinale de Uruguay, scor 2-1.

Aseară, la Fortaleza, Spania nu a reuşit să marcheze în poarta italienilor timp de 120 de minute, însă meciul a fost unul foarte spectaculos. Căldura extremă din Brazilia nu a afectat calitatea jocului, ambele formaţii irosind însă numeroase ocazii de gol.

Lipsa eficienţei nu s-a menţinut şi la penalty-uri, unde a ratat doar fundaşul Leonardo Bonucci, care a executat cea de-a 13-a lovitură de pedeapsă a partidei, ratând cu mult spaţiul porţii.

Golul decisiv de la punctul cu var a fost marcat de Jesus Navas, iar spania va încerca, duminică, să îşi treacă în palmares şi Cupa Confederaţiilor, singurul trofeu major pe care „La Roja” nu l-a câştigat în ultimii ani. Dacă se va impune, Spania va deveni prima echipă din istorie care deţine titlul mondial, pe cel continental şi Cupa Confederaţiilor.

„Cred că a fost un meci excelent făcut de ambele echipe. Italia a jucat mai bine decât noi în prima repriză, când ne-au pus de multe ori în dificultate. Ne-am revenit în partea secundă, iar la penalty-uri norocul a fost de partea noastră. Suntem nerăbdători să jucăm împotriva Braziliei pe Marcana”, a spus Vicente del Bosque, selecţionerul ibericilor.

Brazilia a câştigat ultimele două ediţii ale Cupei Confederaţiilor şi singurul rezultat acceptat duminică este victoria, având în vedere şi situaţia tensionată din ţara sud-americană, care s-a confruntat cu proteste masive de stradă, în mare parte din cauza costurilor ridicate ale competiţiilor sportive pe care le va găzdui. Anul viitor, în Brazilia va fi organizată Cupa Mondială, iar în 2016 vin Jocurile Olimpice.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.