Spania, în genunghi în faţa Braziliei

Neymar şi compania s-au impus cu 3-0 în faţa campionilor europeni şi mondiali în finala Cupei Confederaţiilor.

Brazilia a cucerit pentru a treia oară consecutiv Cupa Confederaţiilor, la capătul unui turneu în care a demonstrat că rămâne una dintre cele mai puternice forţe ale fotbalului mondial, reuşind să aducă zâmbetul pe buze pentru milioane de oameni, care au protestat în ultimele în ţara sud-americană, cerând măsuri anti-corupţie şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Au existat probleme cu protestatarii în jurul stadionului Maracana din Rio de Janeiro şi în timpul finalei, însă în interiorul cele mai cunoscute arene din Brazilia, jucătorii echipei gazdă nu au avut niciun fel de dificultate în a supune Spania, echipa care domină de ani buni fotbalul mondial şi european.

Fred a deschis scorul în primele minute ale partidei, după o pasă a lui Neymar şi o neatenţie necaracteristică ibericilor. Spania s-a zbătut în zadar în prima repriză, iar când mai erau câteva minute până la pauză Neymar – vedeta brazilienilor, care va evolua în Primera Division, la FC Barcelona, începând de sezonul viitor – a dublat avantajul sud-americanilor.

Iker Casillas a mai primit un gol, în debutul părţii secunde, de la acelaşi Fred. Lucrurile au mers prost pentru campioana mondială toată noaptea, Sergio Ramos ratând un penalty. Este al doilea meci consecutiv în care Spania nu a reuşit să înscrie.

“Acest succes este un mesaj pentru toată Brazilia. Trebuie să rămânem uniţi. Doar aşa putem reuşi lucruri măreţe”, a declarat, după meci, Luiz Felipe Scolari, selecţionerul brazilian.

De cealaltă parte, Vicente del Bosque, antrenorul ibericilor, nu a părut prea îngrijorat de proporţiile eşecului: “Ne doare această înfrângere, însă cred că am făcut un turneu bun la Cupa Confederaţiilor”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.