Spania, noua şi vechea Regină!

Recorduri peste recorduri!
Marea finală a Campionatului European, ediţia 2012, a fost un triumf incredibil al Spaniei care a călcat în picioare o echipă a Italiei cu care se întâlnise în primul meci din grupa C şi cu care făcuse o remiză de salon, 1 – 1. După ce eliminase în semifinale pe Germania cu 2 – 1, dublă Balotelli, Italia avea gânduri de mărire că va învinge şi Spania, însă speranţele lor n-au ţinut nici un sfert de oră, după care meciul a intrat în istorie ca cea mai categorică victorie dintr-o finală de Campionat European! A fost un 4 – 0 umilitor pentru italieni şi înălţător pentru iberici! Spania lui Vicente del Bosque a demonstrat că n-are rivali la ora actuală în Europa, şi nu numai. La acest Campionat European, Spania a stabilit mai multe recorduri. Portarul Casillas a bifat victoria cu numărul 100 sub tricoul echipei naţionale, a fost al zecelea meci consecutiv în fazele finale în care n-a luat gol şi a realizat cel mai mare scor într-o finală de Campionat European.
Prandelli a găsit repede scuza
Antrenorul italian Cesare Prandelli a găsit repede o scuză pentru usturătorul 0 – 4: „S-a văzut de la început că jucătorii spanioli sunt mai proaspeţi“. Del Bosque a început ca de obicei fără nici un atacant, dar acest lucru n-a fost un avantaj pentru italieni. Ba din contră… Echilibrul pe tabla de marcaj a durat doar 14 minute. Atunci David Silva a înscris cu o lovitură de cap şi l-a obligat pe Gigi Buffon să scoată prima dată mingea din poartă: 1 – 0 pentru Spania, iar Italia era rănită…
La 2 – 0, Italia era deja moartă…
Loviţi precum un boxer în barbă, Pirlo şi colegii lui au încercat să revină. Dar n-au avut forţă, inspiraţie şi proverbialul noroc. Mai mult, în minutul 41 fundaşul de bandă Jordi Alba face o cursă extraordinară şi finalizează precum un atacant veritabil pentru 2 – 0. Şi echipa lui Prandelli era … moartă! Ita­lienii plângeau în „cizmă“, în tribunele stadionului din Kiev şi în toate colţurile lumii pe unde erau…
Spania în sărbătoare, Italia în lacrimi…
În partea a doua, „toreadorii“ joacă binecunoscuta „Tiki-Taka“, având în faţă o biată echipă care de abia se mai putea ţine pe picioare. În minutul 75, Del Bosque îl trimite în teren pe atacantul Fernando Torres, care peste nouă minute îl execută şi el pe Buffon: 3 – 0 pentru „Furia roşie“! Dar coşmarul „macarona­rilor“ nu se terminase. Mata a înscris şi el în minutul 88 pentru 4 – 0, iar Spania râdea din nou cu trofeul ridicat de mâinile lui Casillas! Era din nou Regina Europei!
Balotelli a ghicit doar pe jumătate, adică numărul de goluri
Atacantul Italiei, Mario Balotelli, se lăuda după meciul cu Germania în care înscrisese două goluri, că „în finala cu Spania voi marca patru goluri!!!“. În finală, Balotelli a jucat foarte slab, iar la final, a bruscat un organizator FIFA, după care a fugit la vestiar. Balotelli a ghicit numărul de patru goluri, dar nu le-a dat el, ci le-au primit italienii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.