Spărgător de locuințe de profesie prins după patru ani! Detalii halucinante din anchetă!

0

Buletine false, schimbatul „domiciliului” frecvent, indicii greșite transmise către autorități sunt doar o parte din tertipurile prin care un bărbat de 42 ani a reușit să evite, timp de patru ani, închisoarea după ce s-a ales cu două condamnări pentru multiple furturi din locuințe. Din primele informații, hoțul de meserie viza locuințe unde știa că sunt bunuri de valoare, urmărea când proprietarii nu sunt acasă și dădea spargerea.

Din câte se pare, dosarele în care acesta a fost anchetat și ulterior condamnat sunt unele stufoase. Ultimul dat publicității este cel în care bărbatul a spart o locuință din comuna Călinești și a plecat cu bijuterii, bani și alte obiecte care au însumat aproximativ 100.000 euro. Asta se întâmpla în octombrie 2021, moment din care acesta s-a făcut nevăzut. De asemenea, prima condamnare a obținut-o în 2018 de la Tribunalul Timiș în 2018, dar și de această dată a dat bir cu fugiții și s-a ascuns de oamenii legii. Acesta a fost săltat de polițiști și dus direct în închisoare.

La un moment dat, i s-a luat urma și judiciariștii au aflat că bărbatul mai obișnuia să își petreacă nopțile într-o locuință din Curtea de Argeș. Au mers la fața locului… hoțul era dispărut, din nou, fără urmă. De acolo, anchetatorii au plecat cu mai multe probe, printre care și mai multe cărți de identitate false. În continuare s-a mers pe fir, iar din aproape în aproape, bărbatul a fost prins ieri în Clinceni, județul Ilfov.

„În ziua de 06 octombrie, în urma colaborării dintre polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și cei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, a fost pus în executare un Mandat de arestare preventivă, emis de Judecătoria Topoloveni, județul Argeș, privind pe un bărbat de 42 de ani, cu antecedente penale, cu ultimul domiciliu în municipiul Alexandria, județul Teleorman.

Bărbatul în cauză era urmărit la nivel național, din 28 octombrie 2021, pe numele acestuia fiind emis de către Judecătoria Topoloveni un mandat de arestare preventivă în lipsă, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă săvârșită în noaptea de 18 spre 19 octombrie 2021, pe raza localității Căteasca, având un prejudiciu estimat la aproximativ 100.000 de euro.

Pe parcursul cercetărilor, cu ocazia efectuării de către polițiștii argeșeni a unei percheziții domiciliare pe raza municipiului Curtea de Argeș, dar și cu ocazia depistării de către polițiștii ilfoveni, au fost descoperite mai multe acte de identitate falsificate, în cauză fiind efectuate cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Bărbatul a fost încarcerat, iar cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale” potrivit IPJ Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata