Specialiștii au anunțat! Care sunt șansele să te reinfectezi cu noul coronavirus!

Chiar dacă ai fost infectat cu noul coronavirus și te-ai vindecat, asta nu înseamnă că poți sta liniștit. Multe personae sunt sceptice și se protejează la fel de mult ca înainte, de teama de a nu se reinfecta. Specialiștii susțin că este posibil acest lucru, însă ne explică și în ce condiții.

Potrivit publicării WebMD, rata de reinfectare a fost relativ mică, cu aproximativ 24 de persoane raportate din 41 de milioane de cazuri la nivel global. Ce înseamnă, însă, această informație privitoare la imunitatea Covid-19?

”Majoritatea persoanelor infectate, aproximativ 90%, dezvoltă anticorpi. Persoanele asimptomatice au anticorpi mai puțin puternici sau chiar nedetectabili. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor infectate dezvoltă un răspuns imunitar, inclusiv anticorpi neutralizanți”, a susținut Joel Ernst, medic expert în imunologie și profesor al institutului UCSf School of Medicine.

Conform unui studiu de la Jolla Institute for Immunology, persoanele care au o formă ușoară de Covid-19 au o cantitate mai mare de anticorpi eficienți. Deocamdată, nu se cunoaște cât timp va dura imunitatea împotriva virusului. Cu toate acestea, unele studii arată că numărul anticorpilor scad, odată cu timpul. De asemenea, cercetătorii nu sunt siguri de cantitatea minimă necesară pentru a te proteja și a deveni imun.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.