Specificatiile anvelopelor 245/45 R18 si producatori recomandati

0

Dacă ai un vehicul de dimensiune mare, o mașină de teren sau un SUV, ai nevoie de anvelope rezistente și robuste, atât vara cât și mai ales iarna. Cauciucurile fabricate de producători de renume te ajută să utilizezi la nivel maxim performanțele vehiculului tău.

Poți cumpăra inclusive online cauciucuri Pirelli sau alte modele, de vară sau iarnă, cu dimensiuni adaptate vehiculelor solide și mari, pentru a folosi la maxim puterea motorului.

Anvelopele sunt de regulă grupate în trei mari categorii: anvelope de vară, de iarnă sau all-season. Cele mai cerute și achiziționate anvelope 245 45 R 18 sunt cele de vară și de iarnă, despre care merită să ai informațiile necesare.

Anvelope de iarnă 245 45 r18

Iarna, când vremea se răcește și carosabilul este acoperit cu strat de zăpadă sau gheață, anvelopele potrivite oferă manevrabilitate și o distanță de frânare ideală. Dacă alegi anvelope 245 45 r18 ,special fabricate pentru sezonul rece, vei beneficia deun coeficient de aderență la suprafețe umede cât mai bun. O aderență superioară asigură siguranța la volan și sporește manevrabilitatea și precizia, scade riscul de derapaje și oferă un plus de confort și siguranță la volan.

Anvelopele de iarnă sunt dotate cu o bandă de rulare având caneluri adânci și zimți numeroși, pentru a înlătura rapid apa sau noroiul, gheața și zăpada. În acest mod, se evită pericolul derapajelor, crește aderența cauciucului la carosabil. Un vehicul de dimensiuni mari, dotat cu cauciucuri 245 45 r18 va fi mai ușor de condus și va garanta siguranța șoferului și pasagerilor.

Magazinele online vând numeroase modele de anvelope de iarnă cu dimensiunile 245 45 R 18.. Printre cele mai cerute anvelope  245 45 r18sunt Barum Polaris, anvelope Pirelli, Kumho, Semperit, Nokian, Dunlop sau GoodYear.

Anvelope de vară 245 45 R 18

Un set de cauciucuri vara 245 45 r18este recomandat pentru sezonul cald, când temperaturile sunt ridicate și asfaltul devine încins. Robuste și dure, aceste anvelope de vară sunt de folos pe carosabil umed sau uscat, în perioade de caniculă, dar și în cazul ploilor torențiale. Dacă alegi să cumperi online anvelope vara 245 45 r18, trebuie să știi că acestea au banda de rulare special adaptată condusului pe carosabil alunecos, acoperit cu noroi, sau în cazul ploilor abundente. Poți comanda anvelope 245 45 R 18 de la cele mai celebre mărci, produse de fabricanți de renume: Continental Premium, Dunlop Sport, Pirelli Cinturato, Kumho, Michelin sau Goodyear.

Cum achiziționezi online anvelope 245 45 R 18?

Este necesar în primul rând să cunoști exact dimensiunile cauciucurilor. Inscripția sub formă de litere și cifre situată pe flancul anvelopei îți arată exact parametrii acesteia. De exemplu pentru modelul 245 45 R 18, 245 este lățimea profilului jantei, exprimat în mm, 45 arată raportul dintre înălțimea flancului și lățimea anvelopei, exprimat procentual. R 18 este diametrul radial al cauciucului.

Majoritatea cauciucurilor cu care sunt dotate mașinile de teren sau SUV-urile,au diametrul radial mare, gen R17-R18, etc. Trebuie să cunoști însă încă 2 indici importanți, pentru a alege cauciucurile potrivite, de vară sau de iarnă.

Indicele de sarcină este cel care arată greutatea maximă care poate fi încărcată pe cele 4 anvelope, și este exprimat în cifre, cuprinse între 99 și 120, pentru pneuri destinate unor sarcini mari, pentru vehicule de teren, cu dimensiuni 245 45 R 18.

Anumite anvelope au inscripționat mesajul XL, însemnând Extra Load – adică anvelopele suportă o sarcină mai mare ca pneurile obișnuite. Sunt anvelope ranforsate, des întâlnite în cazul autovehiculelor masive și grele. Cel de-al doilea indice de care trebuie să ții cont este indicele de viteză. El arată ce viteză maximă poate atinge autoturismul de teren atunci când anvelopele suportă sarcina maximă pe care o arată indicele de sarcină. Acest indice esențial este inscripționat sub forma unei litere, de la L la H.

Specialiștii spun că e bine ca noile cauciucuri pe care le montezi pe vehicul să respecteindicii de sarcină și de viteză recomandațide către producător. Nu este indicat să fie montate anvelope care au indici mai mici decât cei inscripționați pe vechile anvelope sau trecuți în cartea tehnică a mașinii.

Alegerea setului de cauciucuri potrivit pentru autovehiculul tău este mai simplă, atunci când le comanzi online. Există multe magazine online care comercializează diferite mărci de cauciucuri pentru iarnă de vară. În funcție de bugetul tău și de preferințe, ținând cont de dimensiuni,poți cumpăra online cauciucuri produse de cele mai cunoscute branduri, pentru a fi siguri de calitatea deosebită.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata