Spectacol pe cerul nopții! Aurora Boreală a revenit în România!

0

De ce să te mai duci până în țările nordice ca să vezi Aurora Boreală, când o poți vedea și din România? Este o experiență de neuitat să fii martor la acest fenomen natural spectaculos, care ne amintește de frumusețea și misterul lumii în care trăim. Momentul la care toți visăm!

CITEȘTE ȘI: DECIZIE RADICALĂ PENTRU CEI CARE STAU LA BLOC! ANUNȚUL A FOST FĂCUT ACUM!

Un fenomen, de regulă specific zonelor nordice ale globului, Aurora Boreală a putut fi observată pe cer, vineri seara, în mai multe zone ale țării noastre.

Nu este însă pentru prima oară când acest fenomen a putut fi observat pe cer, cel mai recent fiind observat în noiembrie 2023.

De data aceasta, Aurora Boreală a fost observată în mai multe părți ale României și ale continentului european, ba chiar și în anumite state din SUA.

Fenomenul spectaculos este rezultatul impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru și poate fi admirat în emisfera nordică sub numele de Aurora Boreală.

Locuitorii din anumite județe au avut privilegiul să vadă și să se bucure de această minunăție naturală, creând amintiri de neuitat pentru toți cei care nu au avut norocul să asiste la acest fenomen rar și fascinant.

O furtună geomagnetică severă ar fi provocat spectacolul de pe cer

Prognoza NOAA (Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA) a transmis că o furtună geomagnetică severă (G4) se va desfășura pe 11 mai. Furtuna geomagnetică este provocată de exploziile solare „canibale” care provin de la o pată solară gigantică numită AR3664. Aceasta este aproape de dimensiunea petei solare Carrington înregistrată în 1859.

Aurorele de culoare roșie sunt foarte rare și sunt produse de moleculele de oxigen situate la altitudini de peste 320 kilometri. Moleculele de azot produc aurore boreale de culoare albastră sau albastră-purpurie.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata