Spitalele de Pediatrie sunt pline! Explozie de cazuri de infecții respiratorii!

0

Camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie din țară sunt pline, iar medicii se confruntă, în ultima perioadă, cu un val de viroze și infecții respiratorii. Medicii atrag atenția că numărul cazurilor este în creștere, zilnic prezentându-se la camerele de gardă ale spitalelor, sute de copii.

Unii copii fac forme severe, aşa încât necesită internare. Părinții povestesc disperați că nu își mai duc copiii la grădiniță de săptămâni bune pentru că sunt foarte multe cazuri de viroze în clase.Din acest motiv, spitalele de pediatrie sunt pline de copii cu infecţii respiratorii. La Spitalul Grigore Alexandrescu se prezintă zilnic pste 350 de pacienţi, aproape 30% dintre aceştia sunt cu viroze.

Medicii atrag atenția asupra faptului că sezonul gripal de anul acesta este cel mai sever din ultimii doi ani.  „În acest an, de când s-a renunţat la mască, au crescut foarte mult, în ultima perioadă numărul de cazuri, de pacienţi cu viroze respiratorii, dar şi cu enterocolite. Pacienţii vin cu rinoree, tuse, dar şi probleme de respirație.”, a declarat Larisa Chiriac, medic UPU Spitalul Marie Curie.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata