Spitalul Muntenia Medical la un pas de faliment

După o lansare cu surle și trâmbițe cu invitați numai unul și unul și obiective extrem de mărețe, acționarii spitalului Muntenia Medical au ajuns să spună că au acumulat datorii mult prea mari pe care nu le mai pot achita. Sfătuiți probabil de avocați, mai marii din board-ul de conducere au ajuns la concluzia că singura portiță prin care se mai pot salva este să ceară insolvența pentru reorganizare, lucru care a și fost solicitat la Tribunalul Comercial Argeș.

Credite pentru aparatură 

În cererea formulată de președintele Consiliului de Administrație al societății care deține spitalul, Gabriel Filimon, se precizează faptul că spitalul a încheiat trei contracte de leasing cu SC BT Leasing Transilvania IFN SA CLUJ pentru dotarea cu aparatură medicală și că în prezent Muntenia Medical nu mai poate onora acoperirea ratelor. Același președinte a mai specificat că reprezentanții firmei de leasing au trimis notificări privid rezilierea contractului și le-a fost pus în vedere și faptul că valoarea ratelor scadente și neachitate depășește un milion de lei la care se adaugă și daune interese în valoare de aproximativ 15 milioane de lei. Conducerea firmei a pus la punct și un plan de reorganizare pentru ca afacerea să se redreseze printre acestea numărându-se și ”consultații în ambulatoriul de specialitate, internări și spitalizări de zi, specialități medicale și specialități chirurgicale, efectuarea de analize, controale medicale la angajare, înființarea unui departament de îngrijiri la domiciliu”. În plus, reprezentanții spitalului vor să profite și de parteneriatul pe care îl au cu cu un spital din Israel și să facă operații și consultații cu medicii de acolo.  Cererea de insolvență s-a judecat, iar magistrații Tribunalului au aprobat cererea de intrare în insolvență  a spitalului. Lichidator judiciar a fost desemnat reprezentantul SC Smda Insolvency SRL, care va fi plătit cu 1.000 de lei pe lună, sumă la care se adaugă TVA. 

Așa cum apare pe site-ul clinicii Muntenia Medical Hospital este fondat și administrat de SIF Muntenia și se vrea a fi un punct de reper al medicinei din Muntenia. 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.