SPORT. Înotătorul Bogdan Scarlat a doborât patru recorduri naţionale, în tot atâtea zile!

Final de an de pus în ramă pentru Bogdan Scarlat, unul dintre sportivii de performanţă ai secţiei de nataţie de la CSM Piteşti. În decembrie, anul trecut, înotătorul antrenat de Viorel Ciobanu s-a autodepăşit, doborând patru recorduri naţionale, în tot atâtea zile.
Prima medalie de aur, la 11 ani
Modest, dar ambiţios, Bogdan Scarlat a urcat pentru prima dată pe podium la vârsta de 11 ani, după cinci ani de pregătire sub comanda lui Viorel Ciobanu. „A fost aur, în proba de 200 de metri liber, la un campionat desfăşurat la Bacău.”, îşi aminteşte sportivul născut în Mioveni. Un an mai târziu, a fost argint, la 400 de metri, la un alt campionat naţional găzduit de data aceasta la Brăila, după care….pauză, până în decembrie anul trecut, când a rupt gura târgului, la naţionalele de la Piteşti.  În prima zi de concurs, a stabilit un nou record naţional, la 400 de metri liber. A doua zi, record la 800 metri liber, după care, în următoarele două zile a certificat noi timpi naţionali la ştafetă 4X200 metri liber şi 1.500 metri liber.  „Ultuitor!”, a strigat de pe marginea piscinei antrenorul său, Viorel Ciobanu. În timp ce, în tribună, tatăl sportivului, venit special dintr-o cursă din Spania, avea lacrimi de bucurie în ochi. „ Ştiam că tatăl meu, care face mai tot timpul curse în stăinătate, va fi în tribună. Pentru mine asta a fost o mare motivaţie pentru că voiam să se simtă mândru în tribună”, povesteşte Bogdan Scarlat.
Cursa contracronometru
Pentru el, fiecare zi este o luptă contracronometru. Face zilnic naveta Mioveni- Piteşti, cu microbuzul, apoi, dus-întors, cu autobuzul sau pe joc, de la şcoală la bazinul Olimpic, iar, în medie, la un antrenament înoată 8km. Când are două şedinţe de pregătire, porţia se dublează.  Nimic, însă, nu-l poate opri din goana către medalii. „ Este greu, dar încerc să fac faţă situaţiei. Câteva luni am stat cu chirie în Piteşti şi mi-a fost mai uşor, însă, cât de curând voi reveni la varinata de a străbate zilnic distanţa Mioveni- Piteşti. Este scump să stau în Piteşti”, precizează performerul din bazinul Olimpic.
Calificat la Festivalul Olimpic, alături de Robert Glinţă
Elev la Liceul cu Program Sportiv din Piteşti, Bogdan Scarlat nu are rival în ţară la vârsta sa. „ De doi ani, este lider naţional la 200, 400 şi 1.500 de metri. Mai mult, de o jumătate de an îi bate în probe şi pe cei mai mari de vârstă”, certifică antrenorul Viorel Ciobanu. În acest an, miza mare pentru Scarlat este Festivalul Olimpic din vară, iar antrenorul său are deja două pariuri puse în joc: „ Are timp foarte bun la 800 metri liber, numai că Bogdan va concura la 1.500 de metri, la Festivalul Olimpic. Eu cred că va lua medalie. La fel şi Robert Glinţă, calificat şi el pentru această competiţie majoră din 2013. Şi mai mizez pe ceva în acest an….Bogdan va lua medalie la seniori, în competiţiile naţionale”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.