Stagiu militar obligatoriu în România! Propunere fermă!

0

Se cere reintroducerea stagiului militar obligatoriu! Bărbații din România, apți fizic, ar putea fi chemați în Armata Națională! Vezi cine cere reintroducerea stagiului militar obligatoriu!

CITEȘTE ȘI: CONSTRUCȚIA AUROSTRĂZILOR DIN ROMÂNIA – LA LIMITA BLOCĂRII! MOTIVELE SUNT IREALE!

AUR propune reintroducerea stagiului militar obligatoriu pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 ani și 22 de ani. Acesta ar consta într-o perioadă de cel puțin trei luni, desfășurată fie în cadrul Armatei Naționale, fie în cadrul unor organizații non-profit. În sprijinul acestei inițiative, generalul Mircea Chelaru a explicat că planul include diverse modalități prin care propunerea poate fi pusă în practică.

„Obligativitatea noastră ca oameni care, chipurile, avem grijă ca acest stat să fie funcțional din perspectiva autoapărării, să nu stăm numai în așteptarea cuiva care vine să ne apere din afară.

Fiecare cetățean trebuie să-si îndeplinească această obligație și să execute această pregătire minimală”, a explicat generalul Mircea Chelaru (AUR).

Tinerii – obligați să efectueze stagiul militar

În apărarea acestei propuneri, generalul Mircea Chelaru susține că planul include diverse modalități prin care această propunere ar putea fi pusă în aplicare.

Potrivit principiilor AUR, obligativitatea de a apăra țara este deja în Constituție, ca un drept și o datorie a fiecărui român. Propunerea include și o pregătire diversificată, nu doar pentru utilizarea armamentului într-o situație de război.

„Există o sumedenie, există cel putin 35 de tipuri de misiuni într-un război pe care le poate îndeplini fiecare cetățean. Dar cu o minimă pregatire militară”, a mai spus membrul AUR.

Ce spune liderul AUR despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu

Președintele AUR, George Simion, este de acord cu inițiativa şefului Statului Major al Armatei, care a cerut instruirea militară a populației civile.

Simion arată că în programul de guvernare al AUR se numără și introducerea stagiului militar obligatoriu de trei luni.

„De asemenea, pregătire militară obligatorie, dar nu în sens de 3 luni sau 6 luni, dar pregătire militară pentru toţi cei doritori”, a spus George Simion.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata