ziarobiectiv.ro

Starlink, serviciul de internet al lui Elon Musk e disponibil în România. Cât costă?

Starlink, serviciul de internet prin satelit dezvoltat de SpaceX, compania fondată de Elon Musk, a devenit disponibil și în România. Anunțul că Starlink Internet Services a primit dreptul de a furniza servicii de acces la internet în România, a fost făcut la începutul lunii martie.

Pe pagina Starlink, clienții din România pot acum lansa comenzi. Dispozitivul Hardware costă 3.200 de lei, livrarea încă 410 lei, iar costul serviciul e de 529 de lei pe lună. Serviciul promite latență redusă şi viteza de download de până la 250 Mb/s.

“Acest produs e bun mai degrabă pentru cineva care trăieşte într-o zonă izolată, cu zero servicii, precum o cabană în munţi, un pădurar să zicem. Sau se află într-o localitate unde acoperirea 4G şi 5G e slabă şi fibră încă nu a ajuns. Preţul e foarte piperat, în condiţiile în care poţi avea Internet pe fibră la 1 Gbps cu doar câteva zeci de lei. Un alt segment de public este cel al persoanelor de pe platforme marine, al celor care stau la mare altitudine în munţi şi alte nişe de genul”, se arată pe site-ul companiei.

În prezent serviciul mai este disponibil în SUA, Canada, Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Olanda, Irlanda, Belgia, Elveția, Danemarca, Portugalia, Australia și Noua Zeelandă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.