Statul la cozi trebuie să dispară! Digitalizarea – singura șansă! Ce spune Mihai Coteț?

0

Statul român trebuie să renunțe la birocrația excesivă și să creeze oportunități pentru românii care lucrează în străinătate pentru a se întoarce acasă. Mihai Coteț, președinte PNL Pitești și consilier local, a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post local, că administrațiile locale ar trebui digitalizate cât mai urgent, astfel încât cetățenii să nu mai fie nevoiți să meargă cu un milion de hârtii și copii xerox pentru a rezolva o problemă, iar pentru o digitalizare cât mai rapidă este nevoie de ajutorul românilor de peste hotare care au experiență în acest domeniu.

„Avem nevoie de oameni care au altă mentalitate. De asta RePatriotul își propune să atragă oameni de afară, în pricipal români, românii noștri care au făcut performanță afară, chiar dacă a fost angajat la o companie internațională, dar în calitatea lui de acolo, modul în care lucează, modul în care gândește, modul în care își face activitatea să vină să o facă aici. Cel mai important este că îi avem! Îi avem școliți, învățați afară, sunt români de-ai noștri. Putem să îi aducem ușor aici, dar trebuie să le arătăm deschiderea și oportunitatea că se poate face și aici.

„Când te duci să rezolvi o problemă îți cer un milion de hârtii și copii xerox”

Trebuie deschidere din partea statului. Statul român trebuie să renunțe la birocrația excesivă pe care o avem în momentul de față, să creăm administrații care nu te împiedică, care te descurcă, care îți oferă soluții. Noi, la momentul de față, când te duci să rezolvi o problemă îți cer un milion de hârtii și copii xerox. Trebuie să ne gândim ca aceste lucruri să nu se mai întâmple. Vorbim de digitalizare de ani! Și, totuși, batem pasul pe loc. Totuși, ca să îți faci un cont de digitalizare trebuie să te duci cu o hârtie și te cheamă personal acolo. Culmea digitalizării: un dosar cu șină! Trebuie să ieșim din zona asta. Haideți să aducem oameni cu expertiză, români care au lucrat afară și pot face lucrurile acestea.

Eu cred că acest lucru se va întâmpla. Întradevăr, cu pași mărunți în România, dar încep oamenii să vadă și acest aspect pentru că nu mai putem să spunem acum: <<Domne, știți, acum ceva timp, ne spunea cineva că România se va schimba în 20 ani>>. Iată că au trecut 30 și tot nu s-au schimbat. Nu putem să le mai spunem oamenilor să aibă răbdare pentru că se va schimba peste nu știu câți ani. Am așteptat 20 ani și totuși nu s-a schimbat nimic.

Nimic nu este simplu. Eu știu că nu este ușor, dar în momentul în care avem deschidere și gândim în felul acesta mai mulți, lucrurile se pot schimba” a declarat Mihai Coteț.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata