Steaua ar putea fi exclusă din Europa

Doi înalţi oficiali ai FRF au confirmat că Steaua ar putea fi exclusă din Liga Campionilor.

Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere, şi Adalbert Kassai, secretarul general al FRF, au anunţat că Steaua va fi exclusă din cupele europene în urma unor discuţii care a fost înregistrate cu camera ascunsă.

“Steaua este la mâna UEFA şi la mâna Ligii. În Europa va fi exclusă, pe plan european e sigur. În România o mai bâjbâim noi. Nu cred că Liga va fi în stare s-o retrogradeze pe Steaua”, a spus Viorel Duru într-o discuţie înregistrată cu camera ascunsă şi difuzată de postul RTV.

Şi secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a confirmat în aceeaşi discuţie: “Steaua, exclusă pentru un an, pentru 3, pentru 5. El a fost condamnat pentru corupţie”.

Cu toate că steliştii speră că forul european va ţine cont că Gigi Becali nu ocupa nicio funcţie în cadrul clubului când a avut loc incidentul din “Dosarul Valiza”. Regulamentul UEFA precizează, la Articolul 81, la secţiunea alte obligaţii ale clubului că orice grupare care doreşte să participe în cupele europene trebuie: “să se asigure că în managementul cluburilor nu este implicată nicio persoană declarată non grata, nicio persoană care a fost condamnată penal în ultimii cinci ani și nicio persoană care este acționar sau deține orice funcție în cadrul altui club din aceeași categorie competițională”.

Mihai Stoica, managerul general al Stelei, a scris, pe contul său de Facebook, că formaţia “roş-albastră” nu va fi sancţionată de UEFA. “Steaua va juca în preliminariile UEFA Champions League, eu sunt convins şi de calificarea în grupe. Nu vă mai obosiţi să ne denigraţi şi nu mai scrieţi (spuneţi) ceea ce vă imaginaţi (doriţi)”, a precizat managerul “militarilor”.

Gigi Becali a fost găsit vinovat ieri pentru acte de corupție şi a fost condamnat la trei ani de închisoare. El a încercat, în 2008, să îi stimuleze financiar pe jucătorii formației Universitatea Cluj în partida decisivă pentru titlu, din ultima etapă, cu concitadina CFR. Planul patronului din Ghencea a fost dejucat, iar valiza cu 1,7 milioane de euro i-a fost confiscată.

În ”Cazul Valiza” au mai fost găsiți vinovați și Teia Sponte, un apropiat al lui Gigi Becali, care a fost implicat în tranzacția dejucată, acesta primind o sancțiune de doi ani de închisoare cu suspendare, dar și selecționerul Victor Pițurcă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.