Structura anului şcolar 2023-2024 ar putea fi modificată! Părinții se revoltă!

0

Structura anului şcolar 2023-2024 ar putea fi modificată! Părinții se revoltă! Asociaţiile de părinţi cer Ministerului Educaţiei să facă schimbări în structura anului şcolar 2023-2024, aceștia afirmând că, atât ei cât și copiii, au nevoie de predictibilitate. Aceștia au făcut referire și la vacanța de primavera de anul viitor, susținând că aceasta trebuie să fie de Sărbătorile Pascale, nu în altă perioadă.

CITEȘTE ȘI: ELEVII DIN PITEȘTI ÎȘI VOR PRIMI BURSELE! ÎN CE ȘCOLI VOR FI ACORDATE CELE MAI MULTE! LISTA COMPLETĂ!

Concret, părinții cer ca vacanţa să fie cuprinsă în perioada 22-30 aprilie, în loc de 13-20 aprilie cum a propus Ministerul. După aceasta urmează zilele libere 1 mai, 2 mai şi Paştele Ortodox până pe 6 mai. De asemenea, asociaţia de părinţi mai cere ca anul şcolar să înceapă pe 15 septembrie şi să se încheie în jur de 15 iunie, în timp ce în propurea Ministerului s-ar încheia pe 21 iunie.

Principalele nemulțumiri

„În primul rând, ne dorim predictibilitate, pentru că în fiecare an apare o structură schimbată. Nu cu mult, nu vorbim de o schimbare de fond, dar părinții sunt nemulțumiți pentru că nu știu cum să-și antameze biletele, în special pentru programul Litoralul pentru toți.

Deci, ori găsim un algoritm prin care să știm că vom începe anul școlar în prima zi de luni din septembrie sau a doua zi de luni bineînțeles, îngropând și niște bariere, pentru că s-ar putea ca prima zi de luni din septembrie să fie chiar întâi. Și având în vedere că avem Bacalaureat, cea de-a doua sesiune, chiar în perioada aia, este imposibil să începi școala în data de 1, asta ar fi o problemă.

Dacă nu găsim un algoritm prin care să ne asigurăm că există un interval între 5, 10 și 11 septembrie atunci să venim cu o dată fixă, așa cum spun majoritatea părinților, exact cum era înainte, data de 15 septembrie, indiferent că va fi marți, miercuri joi sau vineri pentru că există această înțelegere prin care noi trebuie neapărat să începem școala.”, a transmis recent Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţilor de Părinţi.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata