Studenţii de argint ai Universităţii Piteşti

Studenţii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport sunt adevăraţi ambasadori ai Universităţii de stat din Piteşti. Astfel, la finala Campionatul Naţional Universitar de Atletism pe teren acoperit, desfăşurată la Bacău, în perioada 12-13 ianuarie, selecţionata Piteştiului, având în componenţă 10 sportivi (cinci băieţi şi cinci fete) s-a clasat pe locul doi, la general, dintr-un total de 22 de centre universitare. Primul loc i-a revenit Universităţii Babeş Bolyai Cluj Napoca, care a avut o medalie de aur în plus faţă de delegaţia piteşteană condusă de Liliana Mihilescu, decan Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, şi Bogdan Vâlcu, asistent universitar, podiumul de premiere fiind completat de Universitatea Spiru Haret din Bucureşti.  Fără o bază materială bună, fiind nevoiţi să se antreneze fie la Vâlcea, fie la Bucureşti, în contextul în care pista de atletism de la stadionul Nicolae Dobrin este în renovare, studenţii Universităţii Piteşti au urcat pe podiumul de premiere în 10 probe de concurs, obţinând cinci medalii de aur, cinci de argint şi una de bronz.
Rectorul Ionel Didea: „Suntem mândri de studenţii noştri”
Rezultatele sunt mai mult decât mulţumitoare în opinia conducerii Universităţii din Piteşti. „ Suntem mândri de studenţii noşti. Prin rezultatelor lor sunt adevăraţi ambasadori ai Universităţii Piteşti şi pentru asta le mulţumesc şi îi felicit. Piteştiul a fost declarat oraşul sportului european în acest an şi este de datoria noastră să demarăm proiecte menite să dezvolte baza materială pentru activităţile sportive. În acest sens, vom aloca pentru anul acesta un buget îndestulător şi avem în vedere inclusiv amenajarea unei piste de atletism”, precizează Ionel Didea, rectorul Universităţii Piteşti.
Liliana Mihăilescu, decan FEFS: „Rezultatele sunt rodul talentului şi muncii sportivilor”
De partea cealaltă, Liliana Mihăilescu, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Piteşti, apreciează efortul depus zi de zi de sportivi pentru a ajunge pe culmile performanţei: „ Aceste rezultate sunt rodul talentului şi muncii sportivilor, care petrec ore întregi la antrenamente. Fiecare dintre ei vor să continue pe drumul performanţei, fie ca sportivi, fie ca antrenori. Cei care au urcat pe podium la Bacău şi-au propus să ajungă la Campionatul Mondial Universitar de Atletism, competiţie care va avea loc în vară în localitatea Kazan”.
Rezultate tehnice:
Aur
Laura Dumitraşcu (licenţă SPM anul II)-  triplusalt
Simona Neaţă (master PS anul II)- greutate
Adrian Cîrnaru (licenţă SPM anul III)I- 800 metri
Ştafetă 4X 400 feminin( Ionela Popescu- licenţă SPM anul II, Simona Rizea- licenţă SPM anul II, Laura Dumitraşcu- licenţă SPM anul II, Anamaria Ioniţă- master PS anul II)I
Ştafetă 4X 400 masculin (Cristian Buzea- master PS anul II, Adrian Cîrnaru- licenţă SPM anul III, Costin Dănilă- master PS primul an, Alin Costache- licenţă SPManul III)
Argint
Simona Neaţă – înălţime
Alin Costache- 400 metri
Laura Dumitraşcu- lungime
Anamaria Ioniţă- 60 metri garduri şi 60 metri
Bronz
Simona Rizea- 60 metri

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.