Studiu. De ce Facebook-ul ne face nefericiţi

Facebook este reţeaua de socializare ce ne influenţează în mod negativ stările emoţionale, scrie psihologul Maria Konnikova într-un articol din publicaţia americană „The New Yorker”.

Psihologul analizează mai multe studii şi arată că Facebook-ul ne face să fim mai trişti. Unul dintre aceste studii este cel condus de Ethan Kross, director al Laboratorului privind Emoţiile şi Autocontrolul din cadrul Universităţii din Michigan. Cercetătorul aminteşte şi de studiile anterioare realizate de Robert Kraut, cel care ajunsese la concluzia că utilizatorii de internet se simt singuri şi deprimaţi într-o măsură direct proporţională cu timpul petrecut în mediul virtual.

Un alt studiu pus în discuţie este cel care arată că oamenii singuri şi într-o stare melancolică au tendinţa de a sta mult pe Facebook. Cercetarea a fost publicată în revista de specialitate American Psychological Association de Beth Anderson, Patrick Fagan şi Tom Woodnutt în 2013.

Un alt studiu, cum ar fi cel al Hannei Krasnova, arată că utilizarea reţelelor de socializare, precum Facebook-ul, sporeşte gradul de gelozie şi invidie, învinovăţindu-i de multe ori pe cei din mediul virtual pentru nemulţumirile noastre. Gelozia şi invidia apar în momentul în care încep comparaţiile între ceea ce au ceilalţi, dar mai ales modul în care aleg cum să arate.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.