Studiu recent! Cât de periculos este coronavirusul pentru femeile însărcinate!

0

Specialiștii au afirmat recent că infecția cu noul coronavirus pare a fi mult mai periculoasă în cazul femeilor însărcinate, asta pentru că simptomele pot dura și mai bine de două luni.

Cercetătorii de la Universitatea din California, San Francisco (UCSF) și de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) au realizat un studiu pe aproape 600 de femei care au fost diagnosticate cu noul coronavirus în timp ce erau însărcinate, iar concluziile au fost că acestea se confruntă cu simptome specifice infecției cu Covid-19 o perioadă de timp mai lungă.

”Am descoperit că femeile însărcinate care sunt infectate cu Covid-19 se pot confrunta cu simptome specifice o perioadă mai îndelungată. Simptomele Covid-19 în timpul sarcinii pot persista mai mult timp, ceea ce va avea un impact semnificativ asupra sănătății și a stării de bine”, a declarat dr. Vanessa Jacoby, autorul acestui studiu.

În același timp, un alt studiu a arătat că femeile însărcinate infectate cu virusul SARS-CoV-2 pot să prezinte un risc mai mare de a ajunge la terapie intensivă față de cele care nu sunt însărcinate, întrucât sistemul lor imunitar este compromis pentru a proteja bebelușul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata