Surpriză uriașă la Wimbledon. Federer, eliminat!

Superstarul elevețian a părăsit turneul de Grand Slam, după un eșec neașteptat, în turul doi.

Dețintătorul trofeului și septuplu câștigător la All England Club, Roger Federer s-a înclinat în fața ucraineanului Sergi Stakhovski, care ocupă abia locul 116 în lume. Rezultatul-șoc vine la doar două zile după ce Rafael Nadal pierduse în fața unui alt jucător din afara Top 100 ATP, Steve Darcis.

Federer a câștigat primul set la tie-break și se părea că nu va avea mari probleme în fața ucraineanului în vârstă de 27 de ani, însă acesta a jucat formidabil și a câștigat următoarele trei seturi, scor 7-6, 7-5, 7-6.

Este pentru prima oară în ultimii nouă ani când Federer părăsește un turneu de Grand Slam înainte de sferturile de finală, el având 35 de prezențe consecutive în această fază.

”Voi putea să le povestesc nepoților mei că l-am învins pe Roger Federer”, a glumit Stakhovski după victoria în fața elvețianului cu 17 titluri de Grand Slam în palmares.

”Sunt foarte dezamăgit. Când pierd la Wimbledon, mereu mă simt foarte prost. Trebuie să trec peste asta. Oricum, pot să spun că am pierdut finale care au durut mai puțin decât acum”, a explicat și Federer.

Sorana Cîrstea a părăsit și ea ieri întrecerea de pe iarba londoneză, cedând, după două tie-break-uri, în fața tinerei italience Camila Giorgi. Azi, Simona Halep și Alexandra Cadantu vor încerca să le învingă pe asiaticele Na Li (China), respectiv Kimiko Date Krumm (Japonia), și să se califice în turul 3.

Horia Tecău și Max Mîrnîi au câștigat meciul din primul tur, disputat ieri, în fața perechii formate din neamțul Dominik Meffert și austriacul Philipp Oswald, scor 4-6, 7-5, 6-3,

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.