Sute de maşini second-hand, oprite de la vânzare! Nereguli grave!

0

Sute de maşini second-hand, oprite de la vânzare! Nereguli grave!

Sute de maşini second-hand, vândute în zeci de parcuri auto, au fost oprite recent de la vânzare de comisarii de la Protecţia Consumatorilor, după ce aceştia au descoperit o mulţime de nereguli. Concret, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au oprit de la vânzare 618 maşini second-hand, după ce au descoperit, în urma unor controale, că vânzătorii nu ofereau cumpărătorilor nici măcar informaţii esenţiale despre autoturisme, cum ar fi anul de fabricaţie sau tipul de combustibil ori capacitatea cilindrică.

CITEȘTE ȘI: ADIO CONCERTE ȘI FESTIVALURI DIN BANI PUBLICI PÂNĂ LA FINALUL ANULUI! DECIZIE DE ULTIM MOMENT!

„Ca urmare a controlului tematic dispus de către Comisarul Șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Sud-Muntenia Ploiești, Ion Iordăchescu, în perioada 26 septembrie-20 octombrie 2023, comisarii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor – Regiunea Sud-Muntenia au desfășurat o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor la comercianții de autovehicule rulate.

Au fost verificați 41 de operatori economici, aplicându-se 49 de sancțiuni (27 avertismente si 22 amenzi în valoare de 123 000 lei). Pentru deficiențele constatate s-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare, până la remedierea deficiențelor, pentru un număr de 618 autovehicule.

Principalele deficiențe constatate au fost:

  • Autovehiculele rulate aflate la comercializare nu aveau afisate, sau erau incomplete, informațiile esențiale de care trebuie să beneficieze consumatorii (marca, capacitate cilindrică, tip combustibil, an de fabricație, anul primei inmatriculari, informații privind verificarea kilometrajului, existența eventualelor daune, numărul de proprietari anterior, termen de garanție, etc).
  • Nu se acorda garanția minimă legală de 1 an de zile petru auto-rulate.
  • Nu existau contracte cu unități service autorizate, pentru asigurarea garanției.
  • Neconcordanță între informațiile prezentate și cele din documentele autovehiculului.

În perioada următoare instituția noastră va continua acțiunile de supraveghere si control a modului în care operatorii economici din domeniu respectă drepturile consumatorilor!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Sud-Muntenia Ploieşti.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata