Falsificatori de diplome de licență din 34 de județe săltați de mascați! Rețea destructurată!

0

Peste 200 de percheziții au fost făcute în acestă dimineață de polițiști în Argeș, București și alte 33 de județe într-un dosar în mai multe persoane sunt bănuite că ar fi falsificat diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care ulterior le-ar fi vândut.

„La data de 3 martie, polițiștii de la transporturi, cu sprijinul altor forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, au pus în executare 221 de mandate de percheziție domiciliară, în 34 de județe și în Bucureşti” a anunțat Poliția Română.

Între 4.000 și 8.000 lei pentru o diplomă de studii

Acțiunea s-a desfășurat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale. Din cercetări a reieșit că mai multe persoane s-ar fi organizat într-o grupare, care ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat.

Potrivit unor surse judiciare, prețul unui atestat profesional era de 500 lei, în timp ce pentru o diplomă de studii, falsificatorii primeau între 4000 și 8000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 346 de înscrisuri, reprezentând diplome de studii, certificate de absolvire, certificate de calificare profesională, suplimente, foi matricole, traduceri legalizate, licențe de pescuit, autorizații de pescuit calcan și atestate, susceptibile a fi contrafăcute, precum și un revolver și 59 de cartușe cu bile metalice, deținut ilegal.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata