Tăieri de salarii pentru sute de mii de români! Venituri mai mici cu 30%! Cine va fi afectat?

0

Tăieri de salarii pentru sute de mii de români! Venituri mai mici cu 30%! Cine va fi afectat? Sute de mii de angajați se pot confrunta, începând din toamnă, cu scăderi salariale, urmând să încaseze mai puțini bani. Concret, angajații din domeniile precum construcții, agricultură sau cercetare, se pot confrunta cu tăieri care ar putea depăși 30%. Se pare că singurii care nu ar fi afectați de această măsură sunt angajații din IT.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. ACUZAT DE SEX CU FETIȚE DE 12 ANI, DEZVOLTATORUL VIVO PITEȘTI POATE SCĂPA BASMA CURATĂ! CUM E POSIBIL?

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că acesta este un jalon în PNRR și pentru aderarea României la OECD. Concret, diferența, în cazul în care se vor elimina facilitățile fiscal la salariul minim din aceste domenii de activitate, este semnificativă. Mai exact, angajatul din construcții sau agricultură va primi mai puțin cu 464 de lei. Pentru această sumă există două variante: fie va fi scăzută din salariul angajatului, fie angajatorul va trebui să găsească acești bani astfel încât să acoperea toate contribuțiile către stat.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata