Tânără de 20 ani – transportată de elicopterul SMURD din munți la spital! Misiune în premieră pentru salvanontiști!

0

O tânără de 20 de ani a fost transportată cu elicopterul SMURD după ce s-a rănit seara trecută în zona lacului Podu Giurgiului din Munții Făgăraș. Din primele informații, aceasta făcea parte dintr-un grup de 12 turiști germani care au organizat o drumeție în zona muntoasă argeșeană, iar pe traseu a suferit o entorsă la  unul dintre picioare.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! COPIL DE 16 ANI TĂIAT CU POLIZORUL DE PROPRIUL TATĂ! NU A AVUT NICIO ȘANSĂ!

Crezând că este ceva de moment, tânăra a așteptat venirea dimineții, iar în momentul în care și-a dat seama că nu poate continua traseul a alertat autoritățile prin satelit cu ajutorul unui dispozitiv Garmin. La fața locului s-au deplasat salvamontiștii, care au preluat-o pe femeie și au dus-o într-un loc în care a putut fi luată de elicopterul SMURD venit de la Brașov. Aceasta a fost transportată la spitalul din Sibiu, unde i s-au acordat primele îngrijri medicale, iar din fericire, tânăra este acum în afara oricărui pericol.

„Prima alarmare prin ceas Garmin! Un grup de 12 tineri germani au campat aseara la lacul Podu Giurgiului. Una dintre fetele din grup isi „sucise” glezna, dar a crezut ca azi dimineata isi poate continua drumul, insa nu a fost asa! Alarma a venit prin centrul Garmin SUA, initiata prin satelit de pe un dispozitiv Garmin, pentru ca zona nu are acoperire GSM. Adineauri, a fost predata in UPU de catre elicopterul SMURD POA BV” potrivit Salvamont Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata