Târgurile de cai din Argeș – luate cu asalt de polițiști! A curs cu amenzi!

0

Poliţiştii argeșeni din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Schitu Golești și Hârtiești, împreună cu reprezentanții D.S.V.S.A. și jandarmi argeșeni, au acționat, în perioada 15-17 iulie a.c., în târgurile de cai, organizate, pe raza localităților Berevoești și Hârtiești, cu ocazia sărbătorii religioase Sf. Marina.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au coordonat activitatea și au urmărit:
– menţinerea climatului de ordine şi siguranţă public, în zona de desfăşurare a acestor manifestaţii;
– verificarea respectării prevederilor legale privind activităţile de comerţ desfăşurate cu această ocazie;
– identificarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă prevederile Legii 60/1991, în ceea ce privește organizarea și desfășurarea adunărilor publice;
– asigurarea fluenţei traficului rutier în zona de desfăşurare a târgului;
– depistarea persoanelor care transportă, exploatează şi comercializează ilegal animale.

Ca urmare a celor constatate, în târgul din localitatea Berevoești, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.220 de lei, conform H.G. 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, pentru deținerea sau transportul de animele neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitare veterinare.

De asemenea, în localitatea Hârtiești, în urma verificărilor efectuate în cadrul târgului, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, cu avertisment, conform H.G. 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata