Taxă de trecere pe cea mai importantă autostradă din România! Șoferii, nevoiți să plătească!

0

Taxă de trecere pe cea mai importantă autostradă din România! Șoferii, nevoiți să plătească!

Cea mai așteptată autostradă din România va avea taxă de trecere, este anunțul de ultim moment al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. Acesta a explicat că această autostradă mult așteptată de milionne de români, Comarnic-Brașov, ar putea fi construită în cadrul unui parteneriat public-privat, cu impunerea ulterioară a unei taxe de drum. De asemenea, minstrul a precizat, într-o emisiune televizată, că acest nou drum de mare viteză nu a beneficiat de finanțare prin fonduri europene deoarece s-a atins plafonul maxim de finanțare disponibil.

CITEȘTE ȘI: CAMERE PENTRU ROVINIETĂ! AFLĂ LOCAȚIILE UNDE SUNT INSTALATE!

„Există o listă de proiecte, toate eligibile pe programe europene, toate, doar că n-ajung banii europeni. Care se termină vor avea finanțare. Dacă se termină mai repede Pașcani-Suceava sau Pașcani-Siret, din acea sumă din banii europeni acea sumă va fi decontată. Toate aceste lucruri te duc până la 40 de miliarde, oricât am face noi, maxim. Diferența ca să ajungi la acea rețea decentă e de încă 30 de miliarde. Pentru aceste 30 de miliarde, poate Craiova – Severin – Caransebeș – Lugoj va fi pe PPP. Comarnic – Brașov, (PPP, n.r.) poate fi o soluție. Dacă lucrurile vor înainta foarte repede, am dat exemplu sectorul de la Codlea, dacă semnăm anul acesta, și vom semna anul acesta contractul, va fi pe bani europeni, nu va fi pe PPP. ”, a declarat recent Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă autostrada Comarnic-Brașov va fi cu taxă ministrul Sorin Grindeanu a răspuns:

„Aproape sigur da. Scuzați-mă, am mers cu toții în Europa. În momentul în care vom ajunge totuși la un sistem cât de cât decent de autostrăzi în România, eu cred că va exista un sistem de vinietă, de taxe. Ați mers undeva în Europa și n-ați plătit, în afară de Germania? Ați mers în Italia? Plătești când ai urcat și când cobori. Peste tot, în afară de Germania, peste tot în Europa se plătește, în Ungaria, în Austria, peste tot.”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata