Taxă obligatorie pentru înmormântare sau căsătorie? BOR încurajează reclamarea preoților!

0

Românii nu sunt obligați să plătească o taxă de înmormântare sau de căsătorie, a precizat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, după apariția informațiilor potrivit cărora preoții cer bani pentru a oficia o înmormântare sau o căsătorie. Dacă cei mai mulți dintre români sunt convinși că sunt obligați să plătească pentru serviciile prestate de către preoți, dat fiind faptul că în multe biserici sunt afișate tarife, realitatea este alta.

Oamenii nu sunt obligați să plătească absolut nimic, iar contribuțiile bănești pentru biserică sunt de fapt, ajutoare financiare pe care enoriașii le pot achita de bună voie, iar în schimbul lor trebuie să primească și chitanță. De fapt, preoții care cer bani pentru o cununie sau o înmormântare sunt pedepsiți de BOR riscând de la o simplă mustrare, la verificări periodice sau până la mutarea disciplinară din parohie sau chiar caterisire, în cazurile extreme.

Credincioșii pot reclama astfel de situații direct la Patriarhia Română, pe adresa email destinata special sesizărilor venite de la enoriași.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata