Taxe noi pentru firme și persoane fizice? Ce scenarii sunt luate în calcul!

0

Taxe noi pentru firme și persoane fizice? Ce scenarii sunt luate în calcul!

Noile modificări fiscale stârnesc în continuare un val masiv de reacții și controverse. Deși s-a luat decizia ca plafoanele pentru plățile chash să fie păstrate la fel ca până în present și să nu mai fie modificate, există totuși voci care susțin că vor crește anumite taxe și impozite.

CITEȘTE ȘI: REORGANIZARE TERITORIALĂ ÎN ARGEȘ. CE LOCALITĂȚI AR DISPĂREA?

Concret, se pare că sunt luate în calcul trei scenarii pentru a crește taxele și impozitele atât pentru firme, cât și pentru persoanele fizice. În primul rând, se vorbește despre implementarea proiectelor de digitalizare: factura electronică, sigiliul mărfurilor, e-transport şi case de marcat fiscale.

Totodată, o atenție sporită au autoritățile pentru combaterea evaziunii fiscale: consolidarea structurilor teritoriale ale antifraudei fiscale, măsuri pentru valorificarea pagubelor din infracţiuni şi combaterea infracţionalităţii economico-financiare.

Surse guvernamentale susțin că, pentru început, s-ar putea lua decizia de a crește taxele pe proprietate, de a elimina toate facilitățile fiscale și de a introduce impozitului progresiv cu care, și premierul Marcel Ciolacu este de accord. Asta deși a anunțat că nu va crește niciun fel de taxe anul viitor. Nici PNL nu este de acord cu acest lucru.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata