ziarobiectiv.ro

Taximetrie la preţuri ilegale, încurajată de Călin Andrei

Vă prezentăm un fapt concret referitor la modul cum „rezolvă” Primăria Câmpulung o sesizare, cum încalcă legi stabilite de Consiliul Local, cum încurajează încălcarea legii. Ne întrebăm ce sens mai are pierderea timpului prin şedinţele de Consiliu Local pentru a ridica mâna şi a vota legi care nu sunt aplicate, ce sens mai are să fie plătiţi din buzunarul câmpulungenilor 19 consilieri, un viceprimar şi un primar?
Regulament al taximetriei, făcut şi încălcat de EI
Compartimentului Transport Public Local, condus de Carmen Bădulici i s-a dat de lucru acum două luni, mai exact pe 16 iunie 2012, printr-o sesizare în care se aducea la cunoştinţă şi dove­dit modul în care unul din cei 215 taximetrişti practică tarife ilegale. Conform HCL nr. 62/ 30.10.2008 tarifele maxime aprobate de Consiliul Local sunt:1,5 lei – pornire, 1,5 lei/km – distanţă şi 15 lei/ora – tarif de staţionare (tarif de zi cuprins între orele 6.00-22.00. Concret, prin sesizarea respectivă se aducea la cunoştinţă faptul că Sorin Diaconescu, posesor al unui Matiz verde cu numărul de înmatriculare AG-05-PGE a practicat în data de 11 iunie 2012 tarife mai mari decât cele legale. Cu bonul fiscal nr. 20366724 eliberat se poate dovedi clar modul cum a fost taxat clientul: 2,00 lei-pornire, 2.00 lei/km şi 20.00 lei/oră – staţionare, Tarif 1, adică tarif de zi. Precizăm că există un Regulament de funcţionare a activităţii de transport în regim de taxi aprobat de Consiliul Local, în care se prevăd amenzi cuprinse între 1.000-5.000 lei în cazul în care se practică tarife ilegale.
Primăria vrea să prostească dar cade în capcana prostiei
Răspunsul Primăriei, semnat de primarul Călin Andrei şi Carmen Bădulici de la Compartimentul Transport Public Local  în urma sesizării este următorul: „Urmare a sesizării înregistrată la Primăria Câmpulung sub nr. 15909/ 14.06.2012 prin care se semnalează nereguli privind exe­cutarea transportului public  în regim de taxi prin practicarea altor tarife decât cele aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 45/2008 vă aducem la cunoştinţă următoarele:
– a fost verificat aparatul de taxat, iar tarifele înregistrate în memoria fiscală se încadrează în limitele aprobate prin hotărârea Consiliului Local precizată; S-a constatat că la schimbarea memoriei fiscale s-a produs un decalaj prin care serviciul tarifat nu figura la poziţia 3 aşa cum ar fi fost corect, dar această inadvertenţă a fost remediată de firma care prestează acest serviciu;
– domnul Diaconescu a declarat că înainte de a porni aparatul, i s-a solicitat o deplasare în afara localităţii, deci tariful selectat a fost corespunzător. Deşi cursa efectuată s-a limitat pe raza teritorială a municipiului, după pornire, nu s-a mai putut interveni asupra aparatului de taxat. Considerăm că neînţelegerea care a generat acest conflict poate fi rezolvată pe cale amiabilă, întrucât nu există temei pentru sancţionarea operatorului taxi“.
Primarul nu ştie nici hotărârea care stabileşte tarifele
Rămânem stupefiaţi cum Primăria Câmpulung prin primarul Călin Andrei şi serviciul care se ocupă cu bunul mers al taximetriei în oraş, condus de Carmen Bădulici îi cred şi proşti şi mincinoşi pe cei care îndrăznesc să semnaleze modul cum este încălcată legea.  Răspunsul dat la sesizarea respectivă întrece orice fel de logică, cele două argumente aduse în apărarea taximetristului nu pot fi adevărate amândouă simultan. Ori aparatul a avut o eroare şi a sărit pe tariful 3-extern, ori clientul a solicitat o cursă externă iar Sorin Diaconescu ar fi fixat aparatul pe tarif extern. Metodele de prosteală pe faţă pe care le aplică Primăria Câmpulung o fac să cadă în propria capcană a prostiei. Era suficient un singur argument din cele două şi părea plauzibil, aşa se cade în ridicol. În plus, declaraţiile taximetristului şi ale clientului diferă, primul declarând că i s-a solicitat o cursă până la Bughea de Sus, al doilea doar până în  cartierul Grui. E cuvântul unuia împotriva celuilalt, dar cum primul nu este sancţionat, înseamnă că cel de-al doilea a minţit, deci este un client mincinos. Mai mult decât atât, în răspunsul la sesizare se face referire la Hotărârea de Consiliu 45/2008 ca fiind cea care stabileşte tarifele aprobate de Consiliul Local privind taximetria. În realitate, HCL 45/30.09.2008 se referă la vânzarea unei locuinţe domnului Drăgoi Nicolae. Ce pretenţii să mai avem să fie aplicată legea, când angajaţii Compartimentului Transport Pu­blic Local nu ştiu nici măcar pe baza cărei hotărâri  pot sancţiona atunci când se încalcă legea iar primarul semnează.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.