Tenismenul Adrian Ungur va reprezenta Argeşul la Olimpiada de la Londra

Tenismenul piteştean Adrian Ungur a primit din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF) un loc pe tabloul principal de simplu la turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, el urmând să participe şi la dublu, alături de Horia Tecău.
ITF a dat publicităţii componenţa tablourilor turneului de tenis de la Londra, pe care se vor afla doi români şi patru românce. Ungur nu avea un loc în ierarhia ATP – baza selecţiei pentru JO – care să-i asigure prezenţa la Londra. Însă, federaţia internaţională poate acorda unor jucători dreptul de a evolua la JO. Aceeaşi situaţie s-a repetat în cazul echipei României de dublu masculin. Tecău ratase clasarea directă, dar a primit locul în competiţia olimpică din partea ITF.
Piteşteanul va juca la dublu cu Horia Tecău
Astfel, pe lângă cele patru jucătoare de tenis de câmp calificate direct în baza clasamentului internaţional (Mo­nica Niculescu, Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Irina Begu), ţara noastră va avea reprezentanţi la Olimpiada de la Londra 2012 şi în segmentul masculin. În urma solicitării preşedintelui FRT Ruxandra Dragomir, adresată Federaţiei Internaţionale de Tenis în vederea obţinerii unor wild card-uri (invitaţii) pentru Horia Tecău, Victor Hănescu şi Adrian Ungur pentru proba de dublu şi, respectiv, pentru proba de simplu, factorii de decizie au hotărât ca Horia Tecău şi Adrian Ungur să participe în proba de dublu, iar Adrian Ungur a fost acceptat pe tabloul principal şi în proba de simplu. În aceste condiţii, România va putea avea una sau două echipe reprezentative şi în proba de dublu mixt. Delegaţia formată din jucătorii mai sus menţionaţi va fi însoţită de fizioterapeutul echipelor naţionale de tenis, Gelu Cosma şi de conducătorul de delegaţie, vicepreşedintele FRT Sever Dron.
Este clasat pe locul 79 la simplu şi 304 la dublu
Meciurile de tenis se vor desfăşura pe aceleaşi terenuri pe care se joacă acum turneul de la Wimbledon, la All England Club. Câte 64 de jucători se vor afla pe tablourile de simplu şi câte 32 de perechi pe cele de dublu, la JO. La dublu mixt vor fi 16 perechi pe tablou. ITF anunţă că turneul de tenis de la JO va fi cel mai puternic de la reintroducerea acestui sport în familia olimpică, toţi jucătorii de top urmând să fie prezenţi. La turneul de mare şlem de la Wimbledon, Ungur a fost învins marţea trecută în primul tur de slovacul Lukas Lacko, scor 6-7, 1-6, 3-6. Piteşteanul este component al echipei României de Cupa Davis, fiind clasat pe locul 79 la simplu şi 304 la dublu în clasamentul ATP. Adrian Ungur este căsătorit cu Liana, fiica fostului fotbalist român, Ilie Balaci.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.