Țepe în numele Emag pe Facebook! Sute de persoane înșelate!

Hackerii folosesc imaginea companiei Emag pe rețele de socializare pentru a înșela oamenii, atrage atenția Directoratul pentru Securitate Cibernetică din România. Infractorii cibernetici au creat o pagină de Facebook „Emag FANS”, unde promite utilizatorilor laptopuri resigilate, cu cu condiția îndeplinirii mai multor pași. Mai mult. atacatorii se folosesc de conturi false de utilizator pentru a insera comentarii la respectivul post, care să genereze încredere și să activeze curiozitatea potențialei victime.

Avertismentul Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică

„Fiți vigilenți și analizați cu atenție orice concurs, ofertă sau campanie promoțională atractivă, atunci când activați în mediul online! Verificați de fiecare dată sursa lor, înainte de a face o acțiune care v-ar putea aduce prejudicii.

Una dintre metodele folosite de atacatori pentru a populariza capcane de tip #phishing sau #scam implică lansarea unor noi conturi de social media sau chiar grupuri pe aceste platforme, care copiază identitatea vizuală a unor branduri cunoscute. Raportați astfel de pagini/grupuri pentru fraudă!

Pe aceste pagini sau grupuri, infractorii cibernetici publică postări cu site-uri de phishing și oferte promoționale închipuite, precum această ‘oportunitate’ de a câștiga un laptop. În plus, atacatorii se folosesc de conturi false de utilizator pentru a insera comentarii la respectivul post, care să genereze încredere și să activeze curiozitatea potențialei victime.

Este evident că nu ne aflăm pe un canal de comunicare oficial pentru respectiva companie. Pagina de Facebook în cauză are denumirea Emag Fans, nu eMAG și are doar puțin peste 3000 de aprecieri, ceea ce nu ar fi cazul pentru un magazin online de anvergura eMAG.

 Link-ul din postare duce către un site care nu poate fi un canal de comunicare oficial al eMAG: sites.google[.]com/view/officialemagfans

 Textul postării este unul care nu respectă rigorile limbii române, semn că ar fi fost tradus automat din altă limbă.

Evitați accesarea de link-uri din astfel de surse necunoscute sau dubioase și verificați-le cu o soluție de securitate, atunci când aveți dubii!

Nu furnizați date personale, date de autentificare sau date financiare la cerere, în urma accesării unor astfel de link-uri.

 Evitați totodată descărcarea și instalarea de software din astfel de surse, precum și abonarea la anumite servicii propuse. Vă puteți infecta cu malware sau abona la servicii cu suprataxă despre care nu aveți cunoștință.

Intră pe sigurantaonline.ro și te poți antrena pentru a detecta și evita astfel de tentative de fraudă online! #SigurantaOnline este o campanie de conștientizare dedicată evitării fraudelor de pe internet, derulată de #DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor” este mesajul transmis de DNSC.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.