Terenul din preajma Cabanei Capra – verificat cu drona! Șeful Salvamont Argeș: „Principala noastră grijă este ca utilajele care acționează să nu fie surprinse de o altă avalanșă!

0

Versanții din jurul Cabanei Capra au fost verificați cu drona de către salvamontiștii argeșeni în urma avalanșei puternice de seara trecută pentru ca salvatorii care acționează în aceste momente să nu fie puși în pericol. Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, a spus că, în momentul de față, terenul este sigur după ce noaptea trecută au avut loc mai multe alunecări de zăpadă, iar în momentul de față nu există niciun pericol pentru cei care acționează în vederea evacuării celor 50 de turiști rămași blocați în complexul turistic.

„Am verificat cu drona, am ridicat-o, zona este destul de sigură. Vorbesc de cea de deasupra drumului. Principala noastră grijă este ca utilajele care acționează să nu fie surprinse de o altă avalanșă. Stratul de deasupra șoselei a curs. S-au întâmplat avalanșe, probabil tot azi noapte, sunt ceva brazi rupți, dar ideea este că se vede terenul și atunci înseamnă că este stratul foarte mic deasupra drumului, în amonte, și se poate lucra” a declarat Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș.

De asemenea, în aceste momente se acționează din ambele sensuri pentru a reduce timpul pe care turiștii blocați să îl petreacă între nămeții care au lovit seara trecută Cabana Capra, a completat Andrei Nicuț, salvator montan.

Vă reamintim faptul că în aceste momente intervin pompierii cu cu o autofreză de zăpadă multifuncţională, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, o autospecială de transport persoane și victime multiple. Mai mult, în ajutor, pentru evacuarea celor 60 persoane rămase izolate în Cabana Capra, km 108, ca urmare a avalanșelor produse în zonă, au fost dislocate două șenilate de la ISU Vâlcea și ISU Olt și un UTV de la ISU Dâmbovița.

De asemenea, oamenii legii vor verifica modul în care turiștii au ajuns la Cabana Capra, aflată la kilometrul 108 al Transfăgărășanului, în condițiile în care drumul este închis de la kilometrul 104, iar în urma celor constatate șoferii ar putea fi sancționați și ar putea rămâne fără permis pentru 60 zile.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata