Testele de la clasă, evaluările și examenele naționale-susținute în format digital! Află de când!

0

Testele de la clasă, evaluările și examenele naționale-susținute în format digital! Află de când! Potrivit noii legi a Învățământului Preuniversitar, toate evaluările și examenele naționale vor fi standardizate integral și susținute în format digital în toată țara începând cu anul școlar 2027-2028.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! COPIL DESFIGURAT ÎN BĂTAIE, ÎN PARC! „L-AM LĂSAT SĂ IASĂ AFARĂ ŞI L-AM LUAT MUTILAT!”

Până în momentul de față, nu se știe încă dacă standardizarea evaluărilor și examenelor se va aplica treptat pentru anumite clase. Toate evaluările și examenele naționale vor fi susține standardizat și online printr-o platformă a Ministerului. La fel și admiterea la liceu, dar nu pentru prima generație care va susține examenul suplimentar, ci începând tot cu anul școlar 2027-2028.

Evaluarea standardizată reprezintă o testare de tip grilă, realizată pe baza unor itemi ce țin de programa școlară de la o anumită disciplină. Profesorii nu sunt implicați în evaluarea testelor, răspunsurile fiind generate pe loc la finalul testului. Astfel se elimină subiectivitatea unui profesor în corectarea unui test.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata