Tik Tok interzis în instituțiile publice! Află de când!

0

Tik Tok ar putea fi interzisă în instituțiile publice din România după ce mai multe țări și Comisia Europeană au decis suspendarea aplicației pe dispozitivele de serviciu. Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, a anunțat recent că în momentul de față această propunere este evaluată de către ministerul pe care îl conduce împreună cu toate instituțiile implicate.

„Este un lucru pe care îl evaluăm în aceste zile cu toate instituţiile implicate. E un lucru foarte bun şi un exemplu foarte bun pe care ni-l daţi, pentru că dacă nu am avea legea securităţii cibernetice, dacă ea nu va fi operaţionalizată, va fi foarte greu să intervenim în asemenea cazuri”, a spus Burduja.

Ministrul cercetării este de părere că trebuiesc găsite soluții software care să le înlocuiască pe cele care au fost identificate ca fiind vulnerabile.

„Noi am interzis prin lege antivirusul rusesc şi o serie de soluţii, am emis un ordin de ministru cred că săptămâna trecută prin care toate instituţiile din România au o listă de furnizori de soluţii software care nu sunt agreaţi şi acum au un termen de o lună de zile, două luni în care trebuie să îşi facă acest inventar şi să înlocuiască soluţiile care au fost identificate drept vulnerabile”, a explicat Burduja, potrivit Digi24.ro.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata