TikTok – schimbare majoră! Cum va funcționa noul sistem?

0

Măsurile de siguranță vor fi înăsprite în următoarea perioadă de către TikTok cu scopul de a contribui la eliminarea mai eficientă și mai rapidă a conturilor rău intenționate. Sistemul actual de evaluare a conturilor include diferite tipuri de restricţii, cum ar fi interdicţiile temporare de a posta conţinut sau trimite comentarii, pentru a preveni utilizarea abuzivă a funcţiilor platformei şi a învăţa utilizatorii cu privire la politicile TikTok, reducând astfel numărul încălcărilor viitoare.

CITEȘTE ȘI: ÎNTÂLNIRE DE GRADUL ZERO LA PRIMĂRIE! AFACERIȘTI, POLITICIENI, PRIMARI SAU DIRECTORI-DECIZII CRUCIALE PENTRU ARGEȘ!

Deşi această abordare s-a dovedit eficientă în reducerea conţinutului dăunător în general, feedback-ul primit din partea creatorilor arată că uneori poate fi dificil de navigat. În plus, TikTok recunoaşte că acesta poate avea un impact disproporţionat asupra creatorilor care încalcă politicile rar şi în necunoştinţă de cauză şi poate fi mai puţin eficient în descurajarea celor care încalcă regulile în mod repetat.

Utilizatorii care încalcă regulile platformei tind să urmeze un model – analiza TikTok arată că aproape 90% dintre aceştia încalcă politicile TikTok folosind constant aceeaşi funcţie şi peste 75% încalcă aceeaşi categorie de politică în mod repetat. Prin urmare, TikTok actualizează sistemul de evaluare a conturilor, cu scopul de a sprijini comunitatea şi a elimina creatorii care încalcă regulile platformei în repetate rânduri.

Cum va funcţiona noul sistem?

Dacă o persoană postează conținut care încalcă Regulile Comunităţii TikTok, aceasta va va primi, în prima fază un avertisment, iar postarea va fi eliminată. În cazul în care aceasta recidivează constant, contul respectiv va fi eliminat permanent. Pragul de avertismente poate varia în funcţie de nivelul în care o anumită încălcare poate avea efecte negative asupra membrilor comunităţii – de exemplu, poate exista o limită mai strictă pentru încălcarea politicii împotriva promovării ideologiilor motivate de ură, comparativ cu cea pentru distribuirea conţinutului de tip spam cu efect redus.

TikTok va continua să elimine permanent conturile care încalcă grav regulile platformei de la prima abatere, inclusiv glorificarea violenţei sau ameninţarea cu violenţă, afişarea sau facilitarea materialelor care conţin abuzuri sexuale asupra copiilor (CSAM – child sexual abuse material) sau prezentarea violenţei şi torturii din lumea reală. În plus, conturile care strâng un număr mare de avertismente cumulate în cazul funcţiilor şi politicilor vor fi, de asemenea, interzise permanent. Avertismentele asociate unui cont vor expira după 90 de zile.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata