TINERE AMENINȚATE CU MOARTEA CA SĂ SE PROSTITUEZE! FILMUL TERIFIANT AL DRAMEI FETELOR!

În urma acțiunii operative desfășurate la data de 29 martie a.c., pe teritoriul României și al Marii Britanii, după administrarea probatoriului, procurorul de caz a dispus, la data de 26 aprilie a.c., reținerea, pentru 24 de ore, a 5 persoane bănuite pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat.

La data de 26 aprilie a.c., în jurul orei 23.00, la punctul de trecere al frontierei Porțile de Fier I, din județul Mehedinți au fost depistate alte 2 persoane bănuite, cercetate în aceeași cauză, care s-au sustras cercetărilor și împotriva cărora erau emise mandate de aducere.

Cele 2 persoane au fost conduse de către polițiștii S.C.C.O. Mehedinți, B.C.C.O. Craiova, respectiv B.C.C.O. Pitești la sediul D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Pitești, iar procurorul de caz a dispus reținerea lor, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat.

În cursul zilei de 27 aprilie 2022, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș cu propunere de luare a măsurii arestării preventive a persoanelor reținute și a altor 8 persoane, în lipsă, pentru 30 de zile.

La aceeași dată, a fost admisă propunerea de arestare a celor 7 persoane reținute, fiind stabilit termen în vederea citării persoanelor propuse în lipsă.

În urma percheziţiilor domiciliare, efectuate pe teritoriul României, au fost ridicați 41.300 de lei, 19.450 de euro, 500 GBP, 6 telefoane mobile, 3 pistoale letale, 1 pistol neletal tip airsoft, 48 de cartușe cu glonț, alte 25 de cartușe, articole pirotehnice, 4 săbii și diferite înscrisuri.

De asemenea, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate pe teritoriul Marii Britanii, au fost ridicate 30.000 GBP, dintre care 550 de lire în cupiură de 50 de lire sunt false, 1 plic ce conține o substanță susceptibilă a fi drog de mare risc, 20 de carduri bancare, 15 telefoane mobile, documente bancare și diferite înscrisuri.

Reamintim că, la data de 29 martie a.c., polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate din Pitești, Buzău și Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– S.T. Pitești, au efectuat 11 percheziții domiciliare, în județele Dâmbovița și Buzău, într-o cauză vizând constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism.

Simultan, pe teritoriul Marii Britanii, au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, precum și audieri de persoane, cu privire la activitatea aceluiași grup infracțional, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă încheiat prin intermediul EUROJUST.

În cadrul acțiunii comune desfășurate simultan pe teritoriul României și Marii Britanii, au fost identificate mai multe persoane despre care există suspiciunea că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale și 4 persoane vătămate.

În cauză, s-a reținut că, în perioada 2019 – martie 2022, membrii grupului infracțional organizat ar fi recrutat, utilizând metoda „loverboy”, mai multe persoane vătămate, cu posibilități materiale precare sau din familii destrămate, și, ulterior, le-ar fi transportat în afara țării, cu scopul de a le exploata sexual, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Odată ajunse în țările de destinație, persoanele vătămate ar fi fost determinate să practice prostituția și, în măsura în care refuzau să continue activitatea, ar fi fost lovite și amenințate, creându-li-se, astfel, o stare de temere, pentru a le exploata.

Sumele de bani obținute din exploatarea persoanelor vătămate ar fi fost, ulterior, însușite de membrii grupului infracțional organizat și investite în imobile, autoturisme și diverse alte bunuri și activități.

Cercetările cu privire la activitatea grupului infracțional organizat au fost demarate în cursul anului 2021 și au beneficiat de sprijinul EUROJUST, prin constituirea unei echipe comune de anchetă și organizarea unui centru de coordonare, pentru ziua comună de acțiune.

Acțiunea comună a beneficiat de sprijinul analiștilor din cadrul EUROPOL, care a asigurat și schimbul de informații.

Întreaga activitate de cooperare investigativă internațională s-a făcut prin intermediul EMPACT. Ciclul de politici europene EMPACT are ca prioritate lupta împotriva criminalității organizate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.