Tinerii din Forța Dreptei Argeș-campanie de strângere de semnături pentru interzicerea publicității la jocurile de noroc!

0
Parlamentarii din Forţa Dreptei, susţinând propunerea organizaţiei de Tineret a partidului, au înregistrat la Parlament din luna martie proiectul prin care este interzisă orice fel de publicitate la jocurile de noroc. Potrivit propunerii legislative reclama la jocurile de noroc va avea parte de un regim similar cu cel al publicităţii la tutun sau alcool.
Tinerii din Forța Dreptei Argeș au demarat joi, 25 mai, la Curtea de Argeș, campania de strângere de semnături pentru sprijinirea acestei inițiative, menită să prevină dependența de jocurile de noroc. A fost alături de ei deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte al partidului. Aproximativ unul din trei jucători lasă comportamentul lor de joc să fie influențat de publicitate, atât stradală, cât și în audiovizual, susțin ei.
Demersul tinerilor din Forța Dreptei vine după ce s-a constatat răspândirea, cu agresivitate, a reclamelor la jocurile de noroc, în toate mediile (de la mediul online, la cel audiovizual sau cel offline- publicitate stradală, etc).
Pe data de 8 martie Belgia a adoptat o lege care prevede interzicerea reclamelor la jocurile de noroc, iar o altă ţară care face paşi în aceeaşi direcţie este Marea Britanie, care le-a interzis influencerilor şi vedetelor din sport şi din showbiz să facă reclame pentru jocurile de noroc.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata