Titus Corlăţean a demisionat

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi-a anunţat demisia, acuzând „presiunile făcute de Traian Băsescu şi Klaus Iohannis”. „În consecinţă, pentru că doresc să respect legea, am decis să-mi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe al României”, a anunţat Corlăţean. În explicaţia lui, demisia sa vine ca urmare a faptului că „nu acceptă ca MAE să încalce legea”. Decizia de a se retrage din funcţia de ministru de Externe a venit după scandalul apărut în diaspora din cauza modului defectuos în care au fost organizate secţiile de votare.

Deşi după primul tur al alegerilor prezidenţiale, atât Victor Ponta cât şi Liviu Dragnea au spus că nu au ce să-i reproşeze Ministerului de Externe pentru modul în care s-a organizat votul din diaspora, după mitingurile din ţară şi străinătate, s-a decis ca Titus Corlăţean să se retragă din funcţia de ministrul de Externe. Apelurile la demisia lui Corlăţean au venit din toate mediile – atât din partea preşedintelui Traian Băsescu, cât şi a liderilor opoziţiei şi a românilor din ţară şi din străinătate care au protestat faţă de proasta organizare a primului tur de scrutin din cadrul alegerilor prezidenţiale.

 

Pe fondurile nemulţumirilor legate de modul în care s-a desfăşurat votul în străinătate, Corlăţean a anunţat că-şi dă demisia de la MAE, acuzând presiunile făcute de Traian Băsescu şi Klaus Iohannis şi precizând că „nu acceptă ca MAE să încalce legea”. De altfel, Corlăţean a precizat, din nou, că nu vor fi înfiinţate noi secţii de votare în diaspora.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.