ziarobiectiv.ro

”TOAMNA LA AȘCHIUȚĂ” – bucurie și voie bună pentru cei mici!

0

Într-un cadru relaxat și prietenos, alături de părinți, bunici, cadre didactice, reprezentanți ai comunității locale, foști absolvenți, s-a desfășurat miercuri, 25 octombrie 2023, ”Toamna la AȘCHIUȚĂ”. Activitatea a avut loc în curtea unității de învățământ, care și-a deschis cu generozitate porțile, pentru a-i primi pe cei mici, dar și pe cei mari, cu aceeași bucurie.
În popor se spune că anul este împărțit în două anotimpuri: vară și iarnă; astfel există credința că, în ziua de Sfântul Dumitru, căldura intră în pământ și gerul începe să își arate colții. Focul lui Sumedru este o tradiție românească veche de peste două mii de ani. Încă de la înființare (în anul 2008), la Grădinița AȘCHIUȚĂ, tradiția a fost dusă mai departe, copiii și părinții sărind peste focul lui Sumedru, să fie sănătoși și să alunge spiritele rele cu focul.
Tot în această zi, la Grădinița AȘCHIUȚĂ s-a organizat un târg cu produse tradiționale, pregătite în grădiniță, dar și produse aduse de copii, cu ajutorul părinților care au fost vândute, iar banii strânși urmând să fie donați către diverse asociații. În grădiniță, copiii sunt familiarizați cu activitățile de voluntariat și caritabile, dar și cu cele de antreprenoriat și educație financiară.
​Activitățile desfășurate în acestă zi au adus o mulțime de emoții și impresii luminoase și de neuitat atât copiilor, părinților acestora, personalului grădiniței cât și comunității și vor continua, an de an, generație după generație, așa cum le place celor de la AȘCHIUȚĂ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata