Toate vămile de intrare în Grecia-sufocate de turiști. Grecii testează tot! Ce fac cei vaccinați?

0

Sute de turiști români stau în continuare până la 9 sau 10 ore la coadă în principalele puncte de trecere a frontierei în Grecia, indiferent că este vorba despre Kulata-Promachonas, Svilengrad-Ormenio, Evzoni și Nymphaea- Mazaka. Motivul? Grecii nu dau doi bani nici pe certificatele care atestă vaccinarea, nici pe pe testele RT-PCR, sau testele rapide. Cozi uriașe, de 5-10 kilometri și ore nenumărate de așteptare în caniculă sunt cauzate de insistența cu care, înainte de intrare în țară, grecii aleg să facă teste rapide fiecărui turist. Trebuie să ai cu adevărat noroc să scapi cu o așteptare de doar 2-3 ore.

Regulile oficiale nu bat cu ce se întâmplă la vamă!

Cu toate că regulile de intrare în Grecia sunt clar anunțate pe site-ul MAE, nimeni nu spune că, în esență, greciii se poartă ca și cum ar avea normă sau target-uri de atins și au găsit ocazia potrivită să o facă pe nervii, răbdarea și banii românilor. De la 1 iulie se anunță schimbarea condițiilor de intrare în Elada, însă nimeni nu garantează că aviditatea grecilor de a testa în masă va fi redusă. În presa elenă se vorbește despre problemele întâmpinate la graniță, iar autoritățile române nu au nici puterea să schimbe ceva, nici interesul să lase românii să plece cu banii din țară.

Vrei în Grecia? Testul RT-PCR și certificatul de vaccinare- zero pentru vameși!

Ce se întâmplă și de ce nu rezolvă grecii problema? Oana Darie, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, spune că situația ține în mod exclusiv de modul în care autoritățile elene decid să gestioneze punctele de frontieră. Și operatorii români din turism arată cu degetul către un anumit „balcanism” în atitudinea responsabililor de la Atena.

Într-un articol din cunoscutul ziar grec Ethnos se vorbește inclusiv despre posibilitatea inchiderii granițelor rutiere. De ce? Simplu! Turismul rutier aduce numai 10% din veniturile turistice ale Greciei, restul de 90% provine de la„bogații” care vin cu avionul. Astfel, există informații potrivit cărora, autoritatile de la Atena se gândesc indiscutabil dacă să pună în primejdie 90% din venituri pentru doar 10%. Problema dificila este cea a Greciei de Nord – aici vin puține chartere cu turisti, imensa majoritate a turiștilor, inclusiv sute de mii de români, vin cu masina sau autocarul ața că inchiderea granițelor rutiere va duce la un colaps economic al operatorilor de turism din Macedonia greceasca și Tracia.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata