Tonere pentru imprimantă – ce sunt, când trebuie înlocuite și ce tip de toner să cumperi?

0

În funcție de cum utilizezi imprimanta, poți determina cât durează tonerul. Cartușele de toner sunt concepute pentru a fi folosite timp îndelungat. Prin urmare, acestea nu trebuie înlocuite atât de des. Cu toate acestea, cu cât imprimi mai mult, cu atât mai repede se va termina cartușul de toner. În situația aceasta, va trebui înlocuit tonerul cu altul compatibil. Însă este necesar să știi când trebuie înlocuit cartușul și ce tip de toner să achiziționezi, pentru o funcționalitate optimă a imprimantei tale.

Ce este un toner?

Tonerul este o substanță utilizată pentru a dezvolta imaginea pe hârtie. Vine în diferite culori și tipuri, în funcție de cartușul pe care îl utilizezi. Există diferite tipuri de cartușe în funcție de tipul de imprimare pe care îl produc, inclusiv negru, color și laser. Este posibil să fi observat că unele imprimante trebuie înlocuite după o anumită perioadă de timp, în timp ce altele durează mai mult.

Cartușele de toner negru produc numai imprimări alb-negru, în timp ce cartușele de toner color produc atât imprimări alb-negru, cât și color. Cartușele de toner laser sunt cel mai nou tip de cartuș de toner. Aceste cartușe sunt concepute pentru a imprima documentele mai rapid decât cartușele de toner obișnuite.

Cum știi când trebuie să înlocuiești tonerul?

Atunci când cartușul de toner începe să nu mai imprime clar, trebuie să-l înlocuiești. Dacă nu o faci în momentul oportun, atunci calitatea imprimărilor va începe să scadă. Un cartuș uzat ar putea cauza imagini neclare, dungi sau chiar lipsa totală a imprimării.

Ce toner ar trebui să cumperi?

Există diferite mărci de cartușe de toner disponibile în prezent. Este important să găsești o marcă ce se potrivească nevoilor tale specifice. Citește caracteristicile fiecărui cartuș înainte de a face o achiziție și alege un toner Brother TN-2411 corespunzător sau alt tip de toner specific modelului tău de imprimantă.

Iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când cumperi un cartuș de toner:

  • calitatea imaginii: calitatea imaginii produse de imprimantă, depinde de cât de bine funcționează tonerul;
  • durabilitate: durata de viață a unui cartuș de toner variază foarte mult în funcție de cum îl vei utiliza;
  • capacitate de imprimare: variază în funcție de numărul de pagini imprimate. Poți găsi tonere cu o capacitate de imprimare de 8500, 12000 sau 27000 de pagini;
  • culoare: imprimanta utilizează diferite culori pentru a crea diferite nuanțe și modele. Astfel diferite cartușe cu tonere sau tonere laser sunt concepute pentru a se potrivi acestor cerințe diferite.

Pentru a determina ce tip de toner ai nevoie, începe prin a te uita la setările imprimantei. În acest fel vei achiziționa un toner imprimanta eficient, compatibil cu modelul tău. Dacă tipărești multe documente zilnic, ia în considerare achiziționarea unui al doilea cartuș pentru a economisi timp. Astfel te vei asigura că imprimanta ta continuă să funcționeze bine și să arate excelent.

Sursa de imagine:

FabrikaSimf / Shutterstock.com

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata