Top 10 filme de văzut de Crăciun

Unele filme de Crăciun, precum „Singur acasă” sau „Miracolul de pe strada 34”, au devenit o adevărată tradiție, fiind nelipsite de la televizor în perioada sărbătorilor de iarnă. Există însă și alte filme care merită să fie urmărite alături de familie. În continuare, vă prezentăm o listă cu zece dintre cele mai bune filme de vizionat în zilele de iarnă de la sfârșit de an.

1. It’s a Wonderful Life – 1946 (O viață minunată)

Din 1946 de când a fost făcut, „It’s a Wonderful Life” a rămas în viziunea publicului și în opiniile criticilor unul din cele mai îndrăgite filme. Filmul spune povestea unui american, interpretat de James Stewart, care este oprit de un înger din încercarea sa de a se sinucide. Apoi, personajul principal are ocazia să vadă cum ar arăta lumea dacă el nu ar exista.

2. Miracle on 34th Street – 1994 (Miracolul de pe strada 34)

Dorey Walker, director executiv al magazinului Marcy (Elizabeth Perkins) și fetița ei nu cred prea mult în spiritul Crăciunului. Oricum, Doris este însărcinată să găsească cel mai potrivit Moș Crăciun pentru a împărți daruri copiilor în magazin. Cel ales este Kriss Kringle (Richard Attenborough) care, dupa cum se dovedește foarte curând, este convins că el este într-adevăr Moș Crăciun. Autoritățile îl amenință că îl vor interna într-un spital de nebuni, însă un tânăr avocat și spiritul Crăciunului îl vor salva. Povestea îmbină în mod original realitatea cu fantasticul.

3. Home Alone 1 – 1990 (Singur acasă 1)

De Crăciun, mezinul unei familii numeroase este lăsat din greșeală acasă. Macaulay Culkin, băiețelul de 8 ani, este neastâmpărat și neascultător, dar nu este o victimă. Dimpotrivă, familia lui l-a învățat să facă față situațiilor imprevizibile, iar el va dovedi din plin acest lucru, câștigând confruntarea cu bandiții care voiau să îi jefuiască locuința.

4. Home Alone 2: Lost in New York – 1992  (Singur acasă 2: Pierdut în New York)

În “Singur acasă 2: Pierdut în New York”, Kevin McCallister (Macaulay Culkin) revine, de această dată având întregul oraş New York drept teren de joacă. Dar nu va fi singur multă vreme. Bandiţii Harry şi Marv (Joe Pesci şi Daniel Stern) vor să pună la cale o escrocherie, însă vor avea din nou un inamic în persoana băiețelului.

5. Trapped in Paradise – 1994 (Prizonieri în paradis)

Bill Firpo a reușit să nu mai încalce legea, dar nu se poate opune fraților lui, inteligentul Dave și cleptomanul Alvin. Cei trei găsesc o bancă atât de ușor de jefuit, încât nu se pot abține s-o facă. Singura problema e că trebuie sa plece din oraș înainte de a se porni viscolul. Din păcate, zăpada îi obligă să rămână în oraș, unde sunt asediați de amablitatea locuitorilor, care s-ar putea să-i aducă pe calea cea bună.

6. A Christmas Carol – 2009 (O poveste de Crăciun)

Filmul aduce pe ecran o poveste scrisă de Charles Dickens despre un bătrân avar care trebuie să întâlnească fantomele Crăciunului trecut, Prezentului şi Viitorului apropiat, pentru a-l ajuta să reînvie bunătatea din inima lui rece. Fantomele îi amintesc faptul că s-a obişnuit să fie un om morocănos, dar şi consecinţele refuzului de a se strădui să devină un om mai bun. În apropierea Crăciunului, cea mai veselă zi a anului, Scrooge îşi dă seama de contrastele personalităţii sale. Jim Carrey joacă patru roluri diferite în această nouă versiune a filmului “A Christmas Carol”.

7. Christmas with the Kranks – 2004 (Crăciun cu familia Krank)

În momentul în care singura lor fiică, Blair, părăseşte căminul familial, Luther şi Nora Krank (Tim Allen şi Jamie Lee Curtis) decid să plece într-o croazieră pentru a depăşi mai uşor acest moment. Dar decizia lor de a boicota tradiţia declanşează un adevărat vacarm în vecini. Când Blair sună în Ajunul Crăciunului pentru a anunţa că vrea să facă o vizită surpriză împreună cu logodnicul ei, familia Krank are 12 ore la dispoziţie pentru a face un miracol şi a se aduna împreună cu vecinii pentru a sărbători mai mult ca niciodată!

8. Surviving Christmas – 2004 (Un Crăciun printre străini)

Pentru că este sătul să-și petreacă din nou sărbătorile singur, un tânăr excentric, și care își pierduse familia (Ben Affleck), urmează sfaturile doctorului său și își închiriază o familie de Crăciun. El va oferi mulți bani în schimbul unei adopții de scurtă durată. Iar de aici începe nebunia. Familia închiriată nu este tocmai lapte și miere: tatăl e un băutor irascibil, mama vrea să divorțeze, fiul lor este timid, iar fata este hotărâtă să-l dea afara pe musafir.

9. Jack Frost – 1998 (Jack Frost)

Jack Frost este un film clasic de sărbători, care pune în scenă problemele unui tată (Michael Keaton) prea ocupat să-și facă timp pentru a petrece sărbătorile alături de fiul său. După ce moare în urma unui accident, el primește șansa de a se întoarce acasă pentru a se revanșa față de familie. Însă bărbatul trebuie să revină în lume într-un mod neobișnuit, sub formă de om de zăpadă, și va trebui să rezolve lucrurile înainte să se topească.

10. Noel – 2004 (Crăciun)

O distribuţie de primă mână îşi uneşte eforturile pentru această colecţie de poveşti intersectate, avându-i în centru pe câţiva newyorkezi singuratici care se trezesc că au nevoie unul de altul, chiar de ajunul Crăciunului. Susan Sarandon o interpretează pe Rose, o văduvă care petrece prea mult timp la patul de spital al mamei sale cu Alzheimer. Robin Williams e un tip misterios care, mai târziu, o împiedică să sara în East River. Între timp, Nina (Penelope Cruz) e sătulă de crizele violente de gelozie ale iubitului său poliţist, Mike (Paul Walker) şi rupe logodna. Un chelner obsesiv şi cam bătrâior e convins că Mike e reîncarnarea soţiei sale moarte, în timp ce în altă poveste, un tânăr tulburat (Marcus Thomas) încearcă să-şi fractureze mâna ca să poată participa la petrecerea de Crăciun de la spitalul de urgenţe.

Surse: koolhunt.ro, cinemagia.ro.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.