TOP 5 cele mai mari temeri ale femeilor legate de sex

Sexul este cea mai eficienta si placuta metoda de eliminare a stresului, si acesta poate reprezenta o sursa majora de nesiguranta pentru multe femei.
Avem temeri legate de cariera, de relatie, de salarii, de prieteni, dar cele mai mari griji care ne macina sunt cele legate de sex, de ce se intampla in dormitor si de sexualitate.

Pentru o femeie, presiunea resimtita pe plan sexual nu se limiteaza doar la cat de competenta este in a satisface un barbat. Pe langa aceasta, propria sexualitate si felul in care arata ridica mult piedici care genereaza lipsa de incredere in sine. Aceste piedici pot fi concretizate in top 5 cele mai mari temeri ale femeilor intre asternuturi:

1. „Nu am orgasm” – incapacitatea de a atinge orgasmul este o problema universala feminina. Studii recente au aratat ca aproximativ 75% din femei nu pot atinge climaxul prin sex vaginal, iar intre 10 si 15% prin nicio forma de sex. Daca orgasmul pare sa „fuga” de tine, ca femeie, ar trebui sa fii constienta ca, potrivit statisticilor, este ceva, din pacate, „normal”. Odata ce elimini toate cauzele medicale care te lipsesc de placerea suprema, stimularea clitoridiana, atat autoefectuata, cat si savarsita de partener, este o metoda buna care optimizeaza sansele de a ajunge pe culmile placerii.

2. „Nu arat bine goala” – lipsa de incredere in propriul trup este o alta mare problema feminina, care afecteaza, deseori, si calitatea vietii sexuale. Potrivit psihologului Jennifer Hartstein, 61% din femei se gandesc la cum arata in timp ce fac sex. Daca imagine asupra propriului trup este negativa, este de la sine inteles ca nici placerea sexuala si, in general, viata sexuala nu este implinita. Totodata, un studiu efectuat de „Fitness Magazine” a aratat ca 51% din femei ar renunta la sex pentru un an daca ar reusi intre timp sa slabeasca.

3. „Nu am un vagin normal” – daca credeati ca doar soldurile si colaceii pot crea complete in mintea unei femei, va inselati. Multe reprezentante ale sexului frumos considera ca organele intime nu sunt, de fapt, „frumoase” si nici „atragatoare”. Industria filmelor porno a contribuit la inmultimerea femeilor cu complexe referitoare la zona lor pubiana. Dar ceea ce ar trebui sa inteleaga toate femeile este ca nu exista vulve urate sau dezgustatoare. Feminitatea si sexualitatea pot, de fapt, sa faca orice femeie, indiferent de kilograme sau de defecte, sa fie vazuta ca o zeita in pat.

4. „Nu sunt buna la pat” – sexul mediocriu nu este distractiv pentru niciunul dintre partenerii implicati. Dar inainte sa te condamni pentru lipsa abilitatilor in a face un barbat sa innebuneasca sexual, tine cont ca sexul, in sine, reprezinta mai mult decat tehnici de sarutat, lins sau miscari ale bazinului. Sexul este o munca in doi si se invata tot in doi. Limbajul trupului, o minte deschisa la a ainvata si chiar comunicarea verbala sunt cele fac dintr-o persoana asexuala un maestru intre asternuturi. Mai mult de atat, cea mai mare greseala pe care o poate face o femeie care considera ca „nu este buna la pat” este sa nu faca sex. Pana una alta, tineti minte, repetitia este mama invataturii!

5. Sexul cu iubitul va deveni rutina – comparativ cu „credinta populara” potrivit careia cuplurile casatorite inceteaza sa faca sex dupa un timp, iar, inainte de asta, se scufunda in rutina, statisticile arata ca persoanele casatorite fac sex regulat, iar nivelul de satisfactie cu privire la viata sexuala este chiar mai ridicat decat la persoanele celibatare. Confortul in doi si intimitatea, ca sa nu mai vorbim de experientele traite impreuna, fac ca persoanele implicate in relatii de lunga durata sa se completeze mai bine sexual, sa stie exact ce-si doresc partenerii lor. Rutina nu intervine in relatie pentru ca ar fi trecut timp peste aceasta, ci pentru ca dorinta sexuala fata de partener scade. In astfel de situatii, ambii parteneri trebuie sa fie deschisi la minte si la limba, sa vorbeasca despre aceasta situatie si sa experimenteze tot ce le trece prin minte.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.